De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade

Mixed grill maken is makkelijker dan je denkt. Probeer eens dit recept met kip en parelcouscoussalade.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Mixed grill van kip met hummus en parelcouscoussalade

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Mixed grill maken moeilijk? Dat hoeft het zeker niet te zijn. Door dit recept stap voor stap te volgen weten we bijna zeker dat het je gaat lukken. 

Bereidingswijze

Mixed grill

  1. Breng een pan gezouten water aan de kook.

  2. Snijd de kippendijfilets in de lengte in 3 stukken, wrijf in met olie, bestrooi met een snuf zout en 1 el baharat. Pel en hak een knoflookteen fijn en meng door de kippendijfilet.

  3. Was de kippenlevers, verwijder de zeentjes en dep droog met keukenpapier. Meng in een kom de kippenlevers met een scheut olie, zout en de overige baharat.

  4. Pel en snijd de uien in kwarten, halveer en trek in kleinere stukken. Verhit de grill. Rijg de kippendij met de ui om en om aan de spiesen.

  5. Rooster de spiesen 8- 10 minuten in de grill. Pers er wat citroensap overheen. Haal de spiesen uit de grill. Houd warm in aluminiumfolie.

  6. Verwijder de bakresten uit de pan en rooster de kippenlevers 4-5 minuten.

Parelcouscoussalade

  1. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de parelcouscous af en spoel koud.

  2. Pluk de muntblaadjes en hak fijn samen met de peterselie. (houd een beetje peterselie achter voor de garnering).

  3. Doe de parelcouscous in een kom. Voeg de kruiden erbij. Rasp de citroen en meng de rasp met citroensap, een goeie scheut olijfolie en een snuf zout door de parelcouscous.

  4. Snijd de granaatappel in drieën en tik de pitten eruit.

  5. Breng de salade evt. nog wat meer op smaak met olijfolie en zout.

  6. Schep de parelcouscoussalade op een mooie schaal. Leg de mixed grill erop. Lepel de hummus erover (verdun dikke hummus met een scheutje warm water).

  7. Bestrooi met de granaatappelpitten en achtergehouden peterselieblad. Leg er citroenschijven op en serveer.

    Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van een lekkere hamburger, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

grill

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.