1. Breng een pan gezouten water aan de kook.
2. Snijd de kippendijfilets in de lengte in 3 stukken, wrijf in met olie, bestrooi met een snuf zout en 1 el baharat. Pel en hak een knoflookteen fijn en meng door de kippendijfilet.
3. Bereid de parelcouscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
4. Was de kippenlevers, verwijder de zeentjes en dep droog met keukenpapier.
5. Meng in een kom de kippenlevers met een scheut olie, zout en de overige baharat.
6. Giet de parelcouscous af en spoel koud.
7. Pluk de muntblaadjes en hak fijn samen met de peterselie. (houd een beetje peterselie achter voor de garnering)
8. Doe de parelcouscous in een kom. Voeg de kruiden erbij. Rasp de citroen en meng de rasp met citroensap, een goeie scheut olijfolie en een snuf zout door de parelcouscous.
9. Pel en snijd de uien in kwarten, halveer en trek in kleinere stukken.
10.Verhit de grill. Rijg de kippendij met de ui om en om aan de spiesen.
11.Rooster de spiesen 8- 10 minuten in de grill. Pers er wat citroensap overheen.
12.Snijd de granaatappel in drieën en tik de pitten eruit.
13. Haal de spiesen uit de grill. Houd warm in aluminiumfolie.
14.Verwijder de bakresten uit de pan en rooster de kippenlevers 4-5 minuten.
15.Breng de salade evt. nog wat meer op smaak met olijfolie en zout.
16.Schep de parelcouscoussalade op een mooie schaal. Leg de mixed grill erop. Lepel de hummus erover (verdun dikke hummus met een scheutje warm water).
17.Bestrooi met de granaatappelpitten en achtergehouden peterselieblad. Leg er citroenschijven op en serveer.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
Meld je aan en praat mee