Kaasfondue
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rooster de walnoten in een droge koekenpan of in de oven.
-
Pel de sjalot en snipper fijn. Klop een dressing van de azijn, sjalot, walnootolie en olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart.
-
Snijd de pita’s in punten. Meng op een met bakpapier beklede bakplaat met een scheut olijfolie en zout.
-
Neem de camembert uit het doosje, verwijder het plastic en doe de kaas terug in het doosje (leg eventueel een stukje bakpapier in het doosje voor je de kaas teruglegt). Maak inkepingen in de korst en steek hier plukjes rozemarijn in.
-
Zet de camembert op de bakplaat bij de pita’s en bak het geheel circa 10 minuten, tot de pita krokant en de kaas gesmolten is.
-
Snijd ondertussen het kontje van de radicchio en verwijder de buitenste bladeren. Snijd de grote bladeren in stukken en laat de kleine blaadjes heel.
-
Snijd de vijgen in kwarten. Bak ze in een scheutje olijfolie in de koekenpan. Bestrooi met zout en peper. Schenk er de honing op en laat karamelliseren.
-
Maak de waterkers en radicchio aan met de dressing en verdeel over een schaal. Haal de vijgen uit de pan en leg op de salade. Breek en strooi de walnoten erover.
-
Zet de camembert in het doosje op een plank en leg de pita’s erbij. Serveer direct met de salade.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties