Bereiden koolrabicurry
-
Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olie in een braadpan en fruit op laag vuur de ui 3-4 minuten.
-
Pel intussen de knoflook, schil de gember (evt. met een lepel) en snijd grof. Pureer de knoflook en gember met 500 ml water.
-
Voeg de linzen bij de ui en bak 1 minuut.
-
Voeg de curry madras, kurkuma, komijn, zout en peper toe aan de pan en bak 1 minuut.
-
Blus af met het knoflook-gembermengsel.
-
Kneus het citroengras en voeg met de kokosmelk toe aan de pan. Breng aan de kook en draai het vuur dan laag. Laat 10 minuten zachtjes koken.
-
Schil en snijd intussen de koolrabi in tonnetjes (tourneren) (mag ook in blokjes of partjes).
-
Voeg na 10 minuten koken de koolrabi toe aan de curry en kook nog circa 10 minuten tot de koolrabi gaar is.
Kokosrijst
-
Was de rijst in een kom tot het spoelwater helder is. Laat uitlekken in een zeef.
-
Rooster de kurkuma in een droge kookpan tot het gaat geuren.
-
Voeg de kokosmelk, water, snuf zout, limoenbladeren en rijst toe aan de pan. Roer door en breng aan de kook.
-
Knip een cirkel bakpapier ter grootte van je pan en leg die op de rijst. Draai het vuur heel laag en laat de rijst in 20-30 minuten koken tot het gaar is.
Uienfritters met yoghurtsaus
-
Meng het kikkererwtenmeel met de komijn en een snuf zout in een kom.
-
Voeg al roerend bruiswater toe, zodat je een dik beslag krijgt.
-
Pel en snijd de uien in dunne ringen.
-
Verhit de olie tot 180˚C.
-
Pluk de blaadjes van de munt en koriander en pureer met de yoghurt, sushiazijn, komijn en een snuf zout tot een yoghurtsaus. Zet apart tot serveren.
-
Haal de uienringen met de hand door het beslag en frituur ze in porties in 3 minuten goudbruin.
-
Schep de uienfritters uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breng op smaak met zout. Serveer met de yoghurtsaus.
0 reacties