De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

arroz meloso

Pien en Perry brengen in de Brigade de Spaanse zon op je bord met romige Spaanse rijst met zeevruchten. Beter bekend als Arroz Meloso.

55 min voorbereidingstijd
Arroz Meloso

Een recept van

  • Perry de Man

    Perry de Man Brigade
  • Pien Wekking

    Pienlaathaaretenzien 24Kitchen de brigade

"Arroz meloso is een Spaans rijstgerecht en is echt bijzonder lekker. Dat komt vooral door de olie die je maakt met de koppen en schalen van de gamba's. Dat geeft je gerecht bizar veel smaak."

Bereidingswijze

Arroz Meloso

  1. Pel de garnalen, halveer en zet apart. Bewaar de koppen. 

  2. Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en bak hierin de garnalenkoppen op hoog vuur. Druk ze goed aan met een lepel zodat alle smaak vrijkomt. 

  3. Zeef de olie boven een kom en druk het er goed uit. Giet de gezeefde olie terug in de pan. 

  4. Halveer de tomaten en rasp deze met het vruchtvlees naar beneden.

  5. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de inktvis in ringen. Verhit de garnalenolie in een grote pan en fruit de ui tot deze glazig is. 

  6. Voeg de knoflook, laurierblad, tomatenpuree, paprikapoeder en tomatenrasp toe en bak kort mee. Doe vervolgens de inktvis erbij en bak voor enkele minuten.

    Vervang de inktvis met een witvis (bijv. kabeljauw) en voeg deze pas op het einde toe. 

  7. Roer de rijst door het tomatenmengsel en bak al roerend 2 minuten mee. 

  8. Week ondertussen de saffraan in een eetlepel van de visbouillon en voeg dit daarna toe aan de pan. 

  9. Schenk de rest van de hete visbouillon bij de rijst. Breng aan de kook, zet het vuur middelhoog en laat de rijst in circa 15–20 minuten gaar worden. Roer af en toe voorzichtig door zodat de rijst romig wordt, maar niet aanbrandt. 

  10. Voeg de gepelde garnalen de laatste 2–3 minuten van de kooktijd toe met de deksel op de pan, zodat ze mooi roze en sappig worden.

  11. Serveer de Arroz Meloso direct uit de pan, met fijngehakte peterselie en het sap en rasp van een halve citroen.

    Dit gerecht is lekker met wat stokbrood en groene salade erbij. 

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker