De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

risotto nero met zeebaars en peterseliesalsa

Wat Eten We Vandaag? Zwarte risotto met zeebaars. Net even anders dan normaal. 

Risotto met zeebaars en gremolata

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Deze risotto heeft een verrassende twist door de inktvisinkt. Samen met de zeebaars een erg leuke combinatie."

Bereidingswijze

Risotto

 1. Pel en snipper voor de risotto de sjalot. Pel en snijd de knoflook.

 2. Verhit een scheut neutrale olijfolie in een pan en fruit de sjalot en knoflook op zacht vuur zonder ze te laten verkleuren.

 3. Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend circa 1 minuut of tot de korrels glanzen.

 4. Voeg de witte wijn toe en laat de rijst het vocht al roerend opnemen. Voeg een derde van de bouillon toe. Blijf roeren en voeg zodra de rijst het vocht heeft opgenomen weer een derde van de bouillon toe, samen met 2 zakjes inktvisinkt. Herhaal tot de rijst gaar is, dit duurt circa 20 minuten. Roer als de rijst bijna gaar is het laatste zakje inkt erdoor.

Peterseliesalsa

 1. Snijd intussen, voor de peterseliesalsa, de gele schil van de citroen en snijd in flinterdunne reepjes. (Raspen kan ook.) Pel de knoflook en snijd in dunne staafjes. Verhit een flinke scheut (peper)olie in een koekenpan en fruit de knoflook 3 minuten.  

 2. Snijd de peterselie fijn. Voeg de citroenschil en peterselie toe aan de koekenpan. Voeg als je van pit houdt de chilipeper toe. Doe de salsa over in een kommetje en knijp er een citroenhelft boven uit. Snijd de andere citroenhelft in 4 plakjes.

Zeebaars

 1. Kerf met een scherp mes ondiepe sneetjes in de huid van de zeebaars. Bestrooi de huid met fijn zout en haal doop ze met de huidkant in de bloem.

 2. Giet een scheut olie in een koekenpan en leg meteen de vis erbij, met de huid naar beneden. Bak de vis tot de huid krokant is. Keer de visfilets en bak nog 2 minuten.

Opdienen

 1. Roer de boter door de risotto en breng op smaak met zout en peper.

 2. Schep de risotto op de borden. Leg de zeebaarsfilets erop. Serveer met een schijfje citroen en een lepel salsa.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker