De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Gebakken lamsbout met pittige tuinbonen

Bayram eti en bakla, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het zachte vlees met de pittige boontjes is een hemelse combi waar je niet van af kunt blijven! Karsu deelt haar recept zodat ook jij kunt genieten van dit heerlijke gerecht.

15 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Gebakken lamsbout (Bayram)

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

Bayram eti en bakla, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het zachte vlees met de pittige boontjes is een hemelse combi waar je niet vanaf kunt blijven! Karsu deelt haar recept zodat ook jij kunt genieten van dit heerlijke gerecht.

Bereidingswijze

Lamsbout 

Snijd de lamsbout in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees goudbruin. Voeg de bonenkruid, zout, peper, pul biber en boter toe en bak nog voor circa 3 minuten. Lekker met Turks brood. 

Pittige tuinbonen  

Stap 1: 
Verwijder de draden van de tuinbonen aan beide kanten en snijd in stukken van circa 1.5 cm. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de rode peper in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en paprika goudbruin. Voeg vervolgens de pul biber, tomatenpuree, zout en tuinbonen toe, meng goed door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor circa 15 minuten. Voeg een scheutje water toe wanneer het te droog kookt. 

Knoflookyoghurt 

Pel en pers de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.