Lamsbout
Snijd de lamsbout in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees goudbruin. Voeg de bonenkruid, zout, peper, pul biber en boter toe en bak nog voor circa 3 minuten. Lekker met Turks brood.
Pittige tuinbonen
Stap 1:
Verwijder de draden van de tuinbonen aan beide kanten en snijd in stukken van circa 1.5 cm. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de rode peper in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.
Stap 2:
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en paprika goudbruin. Voeg vervolgens de pul biber, tomatenpuree, zout en tuinbonen toe, meng goed door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor circa 15 minuten. Voeg een scheutje water toe wanneer het te droog kookt.
Knoflookyoghurt
Pel en pers de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.
Meld je aan en praat mee