De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gebakken lamsbout met pittige tuinbonen

Bayram eti en bakla, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het zachte vlees met de pittige boontjes is een hemelse combi waar je niet van af kunt blijven! Karsu deelt haar recept zodat ook jij kunt genieten van dit heerlijke gerecht.

30 MIN
Gebakken lamsbout (Bayram)

Bayram eti en bakla, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het zachte vlees met de pittige boontjes is een hemelse combi waar je niet vanaf kunt blijven! Karsu deelt haar recept zodat ook jij kunt genieten van dit heerlijke gerecht.

Karsu

Bereidingswijze

Lamsbout 

Snijd de lamsbout in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees goudbruin. Voeg de bonenkruid, zout, peper, pul biber en boter toe en bak nog voor circa 3 minuten. Lekker met Turks brood. 

Pittige tuinbonen  

Stap 1: 
Verwijder de draden van de tuinbonen aan beide kanten en snijd in stukken van circa 1.5 cm. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de rode peper in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en paprika goudbruin. Voeg vervolgens de pul biber, tomatenpuree, zout en tuinbonen toe, meng goed door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor circa 15 minuten. Voeg een scheutje water toe wanneer het te droog kookt. 

Knoflookyoghurt 

Pel en pers de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker