Bayram eti en bakla, is misschien wel het meest geliefde lamsgerecht uit de Turkse keuken. Het zachte vlees met de pittige boontjes is een hemelse combi waar je niet vanaf kunt blijven! Karsu deelt haar recept zodat ook jij kunt genieten van dit heerlijke gerecht.

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Lamsbout

  • 500 g lamsbout
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bonenkruid
  • 1/2 eetlepel zout
  • 1/2 eetlepel zwarte peper
  • 1/2 eetlepel pul biber
  • 30 g boter

Pittige tuinbonen

  • 500 g tuinbonen
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 1/2 rode paprika
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel pul biber
  • 1 theelepel tomatenpuree

Knoflookyoghurt

  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml yoghurt

Extra nodig

  • koekenpan
  • hapjespan

Bereidingswijze

30 minuten

Lamsbout 

Snijd de lamsbout in blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het vlees goudbruin. Voeg de bonenkruid, zout, peper, pul biber en boter toe en bak nog voor circa 3 minuten. Lekker met Turks brood. 

Pittige tuinbonen  

Stap 1: 
Verwijder de draden van de tuinbonen aan beide kanten en snijd in stukken van circa 1.5 cm. Pel en snijd de ui fijn. Snijd de rode peper in ringen. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de ui, rode peper en paprika goudbruin. Voeg vervolgens de pul biber, tomatenpuree, zout en tuinbonen toe, meng goed door, doe de deksel op de pan en laat zachtjes koken voor circa 15 minuten. Voeg een scheutje water toe wanneer het te droog kookt. 

Knoflookyoghurt 

Pel en pers de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met zout en peper.

Geef je waardering

Gebakken lamsbout (Bayram)
Gebakken lamsbout (Bayram)