De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

red velvet oreo cheesecake

Deze red velvet Oreo cheesecake is zeker het proberen waard! Het is geen cheesecake die in een handomdraai klaar is, maar de tijd en moeite die je erin steekt krijg je ruimschoots terug.

120 MIN
Red velvet Oreo cheesecake

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

Bereidingswijze

Red velvet cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Meng de bloem, zout en cacao door elkaar.
  • Klop de boter met de suiker luchtig.
  • Mix de kleurstof met de karnemelk.
  • Doe de eieren en vanille bij het boter suiker mengsel.
  • Doe nu om en om de bloemmix en het kleurstof bij de boter. Eindig met de bloem.
  • Klop als laatste een papje van de azijn en bakpoeder. En meng dit door de rest.
  • Giet in de springvorm en bak een uur.
  • Laat helemaal afkoelen en snijd horizontaal doormidden.

Cheesecake Oreo vulling

  • Klop de roomkaas met de suiker, ongeveer 5 minuten.
  • Doe de eieren en de eidooier erbij. Roer erdoorheen totdat ze helemaal zijn opgenomen.
  • Daarna moet de vanille en room erin.
  • Als laatste klop je de bloem erdoor.

Opbouw

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Leg 1 laag red velvet op de bodem.
  • Doe hierop de cheesecake vulling.
  • Druk in de vulling oreos.
  • Eindig met bovenop de andere laag red velvet cake.
  • Bak 90 minuten en laat dan nog 2 uur in de oven staan. Zet de beauty in de koelkast.
  • Helaas moet je net zoals bij iedere andere cheesecake minimaal 4 uur wachten en nog liever een nacht. Enjoy!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker