Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

1
Porties

Red velvet cake

  • 200 g bloem
  • 1 tl zout
  • 10 g cacao
  • 100 g zachte boter
  • 240 g suiker
  • 2 el rode vloeistof
  • 200 ml karnemelk
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 el azijn
  • 1 el bakpoeder

Cheesecake Oreo vulling

  • 800 g roomkaas
  • 230 g suiker
  • 5 eieren
  • 1 eidooier
  • 50 ml slagroom
  • 1 tl vanille-extract
  • 20 g bloem
  • 18 Oreo-koekjes

Versiering

  • slagroom
  • 10 Oreo-koekjes

Extra nodig

  • 1 ronde springvorm van 26 cm
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur

Red velvet cake

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier.
  • Meng de bloem, zout en cacao door elkaar.
  • Klop de boter met de suiker luchtig.
  • Mix de kleurstof met de karnemelk.
  • Doe de eieren en vanille bij het boter suiker mengsel.
  • Doe nu om en om de bloemmix en het kleurstof bij de boter. Eindig met de bloem.
  • Klop als laatste een papje van de azijn en bakpoeder. En meng dit door de rest.
  • Giet in de springvorm en bak een uur.
  • Laat helemaal afkoelen en snijd horizontaal doormidden.

Cheesecake Oreo vulling

  • Klop de roomkaas met de suiker, ongeveer 5 minuten.
  • Doe de eieren en de eidooier erbij. Roer erdoorheen totdat ze helemaal zijn opgenomen.
  • Daarna moet de vanille en room erin.
  • Als laatste klop je de bloem erdoor.

Opbouw

  • Verwarm de oven voor op 150 °C.
  • Leg 1 laag red velvet op de bodem.
  • Doe hierop de cheesecake vulling.
  • Druk in de vulling oreos.
  • Eindig met bovenop de andere laag red velvet cake.
  • Bak 90 minuten en laat dan nog 2 uur in de oven staan. Zet de beauty in de koelkast.
  • Helaas moet je net zoals bij iedere andere cheesecake minimaal 4 uur wachten en nog liever een nacht. Enjoy!

Geef je waardering

477
Red velvet Oreo cheesecake