De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mercimek corbasi

Deze linzensoep is niet alleen erg makkelijk en snel om te maken, maar ook ongelofelijk lekker. Want wat warmt je hart nu beter dan een kopje van Oma's linzensoep?

15 min voorbereidingstijd
20 min (voor)bereidingstijd
mercimak

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Deze linzensoep is niet alleen erg makkelijk en snel om te maken, maar ook ongelofelijk lekker. Want wat warmt je hart nu beter op dan een kopje van Oma's linzensoep?

Bereidingswijze

Stap 1: 
Was de rode linzen en de rijst in een zeef onder een koude kraan. Laat dit goed uitlekken. Pel de uien en knoflook en snijd deze in grove stukken. Meet anderhalve liter water af in een ruime pan. Voeg hieraan de linzen, rijst, ui, knoflook en kippenbouillonblokjes toe. Breng het water aan de kook. Als het water kookt zet je het vuur laag en laat je het geheel nog 20 minuten zachtjes pruttelen. Pureer de linzen met een staafmixer wanneer ze gaar zijn. Breng de soep op smaak met wat zout en citroensap. 

Stap 2: 
Smelt de boter in een kleine steelpan. Fruit hierin de paprikapoeder, komijnpoeder en zwarte peper. Giet deze kruidige boter over de soep voor extra smaak. 

Tip van oma Dudu: 
Serveer de soep met de versgebakken börek.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker