De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Börek met spinazie en Turkse kaas

De börek ken je misschien wel van de Turkse bakker. De snack van filodeeg gevuld met spinazie en witte kaas. Lekker!
45 min. voorbereidingstijd
60 min. wachttijd
Direct naar recept
borek.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

"De börek is een heerlijke Turkse snack die je kunt delen als je in groot gezelschap bent"

Bereidingswijze

Börek

  1. Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een grote mengkom. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin het bakkersgist op. Meng de melk met gist en de zonnebloemolie door het bloemmengsel. 

  2. Kneed alles door elkaar tot een soepel deeg. Bewaar het deeg in de mengkom met daaroverheen een theedoek. Laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen. 

  3. Was de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de spinazie fijn en brokkel de kaas. Meng door de spinazie en breng op smaak met zwarte peper.  

  4. Verdeel het deeg in gelijke 16 stukjes en draai er bolletjes van. Duw deze in de hand plat en rond uit en schep er een ruime eetlepel spinazievulling op. Vouw de bolletjes dicht zodat de vulling niet meer te zien is. Draai aan twee kanten een puntje aan het broodje. Leg de börek op een ovenschaal met bakpapier.  

  5. Klop een eitje los met een klein beetje water en smeer hiermee de börek in. Bestrooi de börek met wat zwart komijnzaad en grof zeezout. Laat de börek nog minimaal 15 minuten rijzen voordat je ze afbakt.  

  6. Bak de börek op 180 °C in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.