De börek ken je misschien wel van de Turkse bakker. De populaire snack vullen we in dit recept met spinazie en kaas. Lekker!

Danny Jansen

Ingredienten

16
Personen

Börek

  • 500 g bloem
  • 1/2 tl zout
  • 8 g bakpoeder
  • 1 tl suiker
  • 250 ml melk
  • 20 g bakkersgist
  • 25 ml zonnebloemolie
  • 300 g spinazie
  • 200 g Turkse witte kaas
  • Snuf peper
  • 1 ei
  • 1/2 el grof zeezout
  • 1 el zwarte komijnzaadjes

Extra nodig

  • theedoek
  • ovenschaal met bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 45 minuten

Stap 1: 
Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een grote mengkom. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin het bakkersgist op. Meng de melk met gist en de zonnebloemolie door het bloemmengsel. Kneed alles door elkaar tot een soepel deeg. Bewaar het deeg in de mengkom met daaroverheen een theedoek. Laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen. 

Stap 2: 
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de spinazie fijn en brokkel de kaas. Meng door de spinazie en breng op smaak met zwarte peper.  

Stap 3: 
Verdeel het deeg in gelijke 16 stukjes en draai er bolletjes van. Duw deze in de hand plat en rond uit en schep er een ruime eetlepel spinazievulling op. Vouw de bolletjes dicht zodat de vulling niet meer te zien is. Draai aan twee kanten een puntje aan het broodje. Leg de börek op een ovenschaal met bakpapier.  

Stap 4: 
Klop een eitje los met een klein beetje water en smeer hiermee de börek in. Bestrooi de börek met wat zwart komijnzaad en grof zeezout. Laat de börek nog minimaal 15 minuten rijzen voordat je ze afbakt.  Bak de börek op 180 °C in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.  

Geef je waardering

65
borek.jpg