De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

börek met spinazie en turkse kaas

De börek ken je misschien wel van de Turkse bakker. De snack van filodeeg gevuld met spinazie en witte kaas. Lekker!

45 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
borek.jpg

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

De börek ken je misschien wel van de Turkse bakker. De populaire snack vullen we in dit recept met spinazie en kaas. Lekker!

Bereidingswijze

Stap 1: 
Meng de bloem, zout, bakpoeder en suiker in een grote mengkom. Verwarm de melk tot lauwwarm en los hierin het bakkersgist op. Meng de melk met gist en de zonnebloemolie door het bloemmengsel. Kneed alles door elkaar tot een soepel deeg. Bewaar het deeg in de mengkom met daaroverheen een theedoek. Laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen. 

Stap 2: 
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Snijd de spinazie fijn en brokkel de kaas. Meng door de spinazie en breng op smaak met zwarte peper.  

Stap 3: 
Verdeel het deeg in gelijke 16 stukjes en draai er bolletjes van. Duw deze in de hand plat en rond uit en schep er een ruime eetlepel spinazievulling op. Vouw de bolletjes dicht zodat de vulling niet meer te zien is. Draai aan twee kanten een puntje aan het broodje. Leg de börek op een ovenschaal met bakpapier.  

Stap 4: 
Klop een eitje los met een klein beetje water en smeer hiermee de börek in. Bestrooi de börek met wat zwart komijnzaad en grof zeezout. Laat de börek nog minimaal 15 minuten rijzen voordat je ze afbakt.  Bak de börek op 180 °C in een voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.  

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker