De voordelen van een 24K account

 • Recepten bewaren
 • Exclusieve content en aanbiedingen
 • Gratis e-books

jamaicaanse kip met rijst en bonen

De prijs voor de lekkerste gemarineerde kip gaat naar... Deze Jamaicaanse kip met rijst en bonen (van de barbecue). Deze kip is namelijk zó juicy, dat wil je gewoon een keer proberen. 

1440 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Jamaicaanse kip met rijst en bonen

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

De prijs voor de lekkerste gemarineerde kip gaat naar... Deze Jamaicaanse kip met rijst en bonen (van de barbecue). Deze kip is namelijk zó juicy, dat wil je gewoon een keer proberen. 

Bereidingswijze

 1. Trek de handschoenen aan. Verwijder de zaadlijst en snijd de ¼ madame Jeanette heel fijn. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en hak de gember fijn.
   
 2. Meng in een grote kom de madame Jeanette, ui, knoflook, gember, rum, piment, rietsuiker en 2 el geriste tijmblaadjes. Snijd de kip met een mes hier en daar in en leg in de marinade. Bestrooi met zout en peper. Laat minstens 1 uur, maar het liefst 24 uur marineren.
   
 3. Steek de barbecue aan.
   
 4. Pel en snipper de ui en knoflook voor de rijst. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook.
   
 5. Voeg de rijst en tijmblaadjes toe, roer en bak circa 1 minuut. Voeg 600 ml water en een snuf zout toe. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat zachtjes garen.
   
 6. Leg ondertussen de kip met de velkant naar beneden op de barbecue en laat met de deksel erop garen.
   
 7. Doe de madame Jeanette in z’n geheel bij de rijst. Kijk uit dat hij heel blijft, anders wordt de rijst te pittig. Laat de bonen uitlekken.
   
 8. Draai als het vel mooi krokant is de kip om. Blus eventueel de barbecue af met rum om te flamberen. Doe het deksel weer op de barbecue en draai de luchtklep dicht. Laat nog een kwartier roken/garen.
   
 9. Serveer de kip met de rijst en bonen.

  Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker