Verwarm de oven voor op 160 graden.
Snijd de chocolade in stukjes en de boter in blokjes. Smelt deze samen in een hittebestendige kom boven een pan met zachtjes kokend water; zorg dat de kom het water niet raakt. Roer af en toe door. Zodra alles gesmolten is, haal je de kom van de pan af en zet je deze opzij.
Klop ondertussen de eieren met de kristalsuiker en basterdsuiker luchtig met een mixer. Roer vervolgens met een spatel voorzichtig de bloem, bakpoeder, vanille-aroma en een een snuf zout er doorheen. Roer slot de gesmolten chocolade en boter er doorheen tot een mooi egaal mengsel.
Smelt de pindakaas kort in de magnetron (1 minuut op half vermogen) of in een pannetje tot deze wat vloeibaarder is.
Stort het browniebeslag in een bakvorm die je hebt bekleed met bakpapier. Verdeel de pindakaas in hoopjes over het andere beslag en trek met een satéprikker krullende lijnen van de pindakaas door het browniebeslag, zodat je swirls krijgt.
Bak de brownie ongeveer 40 minuten in de oven op 160 graden (wellicht iets langer, dit ligt aan je oven). Als de brownie aan de bovenkant mooi glanst en de binnenkant nog een beetje zacht is, is de brownie goed. Laat in de vorm afkoelen op een rooster, haal vervolgens uit de vorm en snijd in vierkante stukken.
0 reacties