Stappenplan
-
Verwarm de oven op 230°C.
-
Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
-
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Doe de bloem, water, knoflookpoeder, sesamzaad, zout en peper in een grote kom en meng door elkaar. Het beslag moet vloeibaar zijn, maar wel dik genoeg om aan de bloemkool te blijven plakken. Het moet als een lint van je lepel vallen. Als het beslag te dik is en meer op deeg lijkt, voeg dan wat water toe totdat je de juiste consistentie hebt.
-
Voeg de bloemkoolroosjes toe aan het beslag vallen en roer tot alle stukken bedekt zijn. Leg met behulp van een vork de bloemkool voorzichtig op de bakplaten en laat wat ruimte vrij rond elk stuk.
-
Bak de bloemkool 20 minuten.
-
Terwijl de bloemkool aan het bakken is, maak je de saus. Doe in een kleine steelpan de sojasaus samen met de ahornsiroop, sesamolie, rijstazijn, tomatenpuree, chilipasta, knoflook, gember en sesamzaadjes. Breng de saus op middelhoog vuur aan de kook. Laat 5 minuten sudderen.
-
Haal de bloemkoolroosjes uit de oven, laat iets afkoelen en leg ze in een grote kom. Houd een beetje saus apart en doe de rest bij de bloemkool en meng door elkaar.
-
Zet de bloemkool terug in de oven voor ongeveer 20 minuten of totdat de randen donkerder worden. Haal de bloemkool uit de oven en laat 5 minuten staan. Serveer met de overige saus er los naast en bestrooi met de bosui.
1 reactie
Wel bakken wij de bloemkool korter, want met 2* 20min zijn ze echt pap.
We versnellen/vergemakkelijken het gerecht met verse knoflook en gember uit een potje en voegen enkel wat chilipoeder toe voor een bite. Daar kan je echter ook snel teveel mee doen.