Vulling
Schil de pompoen. Verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de pompoen, ui en knoflook circa 8 minuten op middelhoog vuur. Schep de hazelnoten en de helft van de ras el hanout erdoor en bak 1 minuut mee. Laat afkoelen en verkruimel de kaas erboven. Kluts het ei en meng door het pompoenmengsel.
B’stilla
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Vet de bakvorm in. Bestrijk 2 vellen filodeeg aan beide kanten lichtjes met wat gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met 5 kruislings op elkaar gelegde beboterde vellen filodeeg zodat de bakvorm geheel bekleed is. Schep het pompoenmengsel in de beklede bakvorm. Vouw het overhangende filodeeg naar binnen over de vulling naar het midden. Beboter enkele filodeegvellen en gebruik deze om het deegrondje te vouwen zodat je een zo mooi mogelijk ingepakte ronde b’stilla krijgt. Bak in het midden van de hete oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Bestuif voor het serveren met de resterende ras’el hanout.
0 reacties