De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

b’stilla met pompoen, hazelnoot en turkse kaas

Laat je verrassen door deze heerlijke vegetarische B'stilla met pompoen, hazelnoot en Turkse kaas!

20 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
B’stilla met pompoen, hazelnoot en Turkse kaas

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vulling
Schil de pompoen. Verwijder de zaadlijsten en pitten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Pel de uien en knoflook. Snijd de uien in halve ringen en de knoflook in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de pompoen, ui en knoflook circa 8 minuten op middelhoog vuur. Schep de hazelnoten en de helft van de ras el hanout erdoor en bak 1 minuut mee. Laat afkoelen en verkruimel de kaas erboven. Kluts het ei en meng door het pompoenmengsel.

B’stilla
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Smelt de boter. Vet de bakvorm in. Bestrijk 2 vellen filodeeg aan beide kanten lichtjes met wat gesmolten boter. Bekleed de bakvorm met 5 kruislings op elkaar gelegde beboterde vellen filodeeg zodat de bakvorm geheel bekleed is. Schep het pompoenmengsel in de beklede bakvorm. Vouw het overhangende filodeeg naar binnen over de vulling naar het midden. Beboter enkele filodeegvellen en gebruik deze om het deegrondje te vouwen zodat je een zo mooi mogelijk ingepakte ronde b’stilla krijgt. Bak in het midden van de hete oven in circa 20 minuten goudbruin en knapperig. Bestuif voor het serveren met de resterende ras’el hanout.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker