Tomatenrijst
-
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een pan met deksel. Fruit de ui met de knoflook.
-
Snijd intussen de tomaten in blokjes van ca. 2 cm. Voeg de tomatenpuree toe aan de pan en bak 1 min. mee. Voeg de tomatenblokjes en de rijst toe.
-
Schenk 450 ml water erbij en verkruimel de bouillon erboven. Breng al roerende aan de kook en zet het vuur laag.
-
Kook de rijst in 15 min. met de deksel op de pan droog en gaar. Serveer met de souvlaki en tzatziki.
Kip-souvlaki
-
Snijd de knoflook fijn. Voeg de kip, de oregano en de knoflook toe aan een kom. Meng door.
-
Pers de citroen uit boven de kom en voeg de olijfolie toe. Meng door. Breng op smaak met peper en zout.
-
Rijg de kip aan 8 satéprikkers. Verhit een grillpan en grill de kip ca. 3 min. per kant gaar.
Tzatziki
-
Halveer de komkommer in de lengte. Schraap met een lepel de zaadlijsten eruit.
-
Rasp de komkommer met een blokrasp boven een diep bord grof. Rasp ook de teen knoflook.
-
Voeg de Griekse yoghurt toe. Hak de dille fijn en meng goed door. Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties