De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

krokante kabeljauw met groene sambal

Kabeljauw is hartstikke lekker. Vooral als het in een krokant jasje zit. Met dit recept van 24Kitchen-chef Perry maak je krokante kabeljauw van tortilla-chips. Dat wil je proeven!

10 min voorbereidingstijd
5 min kooktijd
24Kitchen_Doritoes_Gebakkenvis_L.jpg

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

“Krokante kabeljauw is zo’n klassieker. Aan klassiekers geef ik graag een verrassende twist. In mijn recept gebruik ik Doritos om de kabeljauw te paneren. Krokanter dan dit ga je het niet krijgen.”

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Maal de groene peper, trassi, sjalot, knoflook, limoenblad en citroengras fijn in de keukenmachine. Doe in een kommetje.

  2. Verhit de olie in een steelpan. Schenk bij het groene-pepermengsel. Meng voorzichtig door.

  3. Verkruimel de Doritos Dippers Naturel. Kluts het ei. Dep de kabeljauw droog. Wentel door de bloem, daarna door het ei en als laatst door de Doritos.

  4. Verhit olie in een koekenpan. Bak de kabeljauw goudbruin en krokant in circa 2-3 minuten aan beide kanten.

  5. Serveer de krokante kabeljauw met de groene sambal. Lekker met rijst en atjar.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker