Pizzadeeg
Stap 1:
Schil en snijd de pompoen in blokjes en kook in circa 10 minuten gaar. Benieuwd hoe je makkelijk en snel pompoen moet snijden? Pureer met een pureestamper of in de keukenmachine. Laat de pompoenpuree afkoelen.
Stap 2:
Los de gist in een andere kom met de suiker al roerend op in het lauwe water. Voeg 200 g bloem, zout, kurkuma, gistmengsel en 1 eetlepel pompoenpuree toe aan de kom van de mixer. Laat het geheel circa 10 minuten mengen en kneden in de mixer tot een egaal deeg.
Stap 3:
Voeg de olijfolie toe en meng nog even goed door. (voeg, als het te droog is, wat olijfolie en/of water toe en als het te vochtig is wat extra bloem). Vet een kom in met wat olijfolie en laat het deeg op een warme plek, afgedekt met een vochtige theedoek, circa 2 uur rijzen.
Bavette grillen
Bereid de BBQ voor op een temperatuur van 120 ºC. Smeer de bavette in met een dun laagje olie en wrijf het vlees in met een eetlepel bbq rub. Gril het vlees om en om een paar minuten boven hete kolen totdat het een mooie grill kleur heeft gekregen. Laat daarna circa 10 minuten rusten.
Opbouw pizza
Stap 1:
Breng de bbq naar een temperatuur van 280 á 290 ºC.
Stap 2:
Snijd de champignons in plakjes en de ui in dunne, halveringen. Snijd de bavette tegen de draad in plakjes
Stap 3:
Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol je pizzadeeg hierop uit tot ca. 2 mm. dikte. Let op: je kunt van dit deeg 2 ronde pizza’s maken of een grote, langwerpige.
Stap 4:
Meng voor de saus de crème fraîche, zure room, witte peper en de rest van de bbq rub. Verdeel de saus over het pizzadeeg en verdeel tot 1 cm van de randen.
Stap 5:
Bestrooi, als je pizzasteen de juiste temperatuur heeft, een pizzaschep met bloem en schuif het deeg erop. Beleg de pizza met de ui, kastanjechampignons. Verbrokkel de blauwe kaas erover. Bak de pizza circa 3-4 minuten. Beleg met de bavette. Sluit de deksel en laat de bavette nog circa 30 seconden meegaren.
Serveren
Ris de tijm. Verdeel een beetje pompoenpuree en de tijm over de pizza’s. Bestrooi met peper en zout. Garneer met de rucola.
0 reacties