De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

boerenkool-plaattaart

Flammkuchen met een gezonde twist! In het programma Lekker Snel! laat Jet zien hoe zij deze boerenkool-plaattaart klaarmaakt.

30 min voorbereidingstijd
15 min oventijd
Boerenkool-plaattaart uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Flammkuchen is een Duits gerecht dat lijkt op een soort pizza, maar dan veel dunner. Vroeger werd Flammkuchen gebruikt als een test om te zien of de oven warm genoeg was. Als hij mooi goudbruin gebakken was, dan was de oven perfect. De vertaling van Flammkuchen is dan ook brandend deeg".

Bereidingswijze

Boerenkool-plaattaart

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Rol het flammkuchendeeg met bakpapier uit op 2 bakplaten.

  3. Verdeel de crème fraîche met behulp van een lepel. Verdeel de boerenkool over de flammkuchen.

  4. Scheur de paddenstoelen in stukken, snijd de champignons in plakjes en verdeel over de boerenkool. Ris de kruiden van de takjes en strooi erover.

  5. Besprenkel de plaattaart met 4 el olijfolie en bestrooi met chilivlokken. Bak in 15-20 min. in de oven goudbruin.

  6. Snijd intussen de rode uien in halve ringen. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 10 min.

  7. Hak intussen de hazelnoten grof en bak de laatste 3 min. met de uien mee.

  8. Voeg de suiker toe en blus de pan af met de balsamicoazijn. Laat al roerende in ca. 1 min. karamelliseren.

    Wil je zelf balsamico-stroop maken? Voeg balsamicoazijn en suiker aan een pannetje toe. Blijf roeren tot het dik wordt. Laat afkoelen en giet het in een weckpotje. Heerlijk bij een borrelplank met oude kaas!

  9. Verdeel de gekarameliseerde uien met hazelnoten over de boerenkool-plaattaart. Verdeel de geitenkaas erover en snijd in stukken.

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

picnic logo

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Kan de video niet terug vinden, nog maar net lid dus ik zal wel wat verkeerd doen. Beschrijving zegt ris de kruiden van de steel…welke kruiden? Staan niet in het lijstje.
Helena Van Gastel
22-11-2024
Hi,

De paddenstoelenmix van Picnic bevat ook verse oregano en tijm. We hebben het wat duidelijker in de ingrediëntenlijst gezet. Bedankt voor je oplettendheid!

Groetjes,
Team-24Kitchen
24 kitchen
03-12-2024

Ook lekker