Boerenkool-plaattaart
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Rol het flammkuchendeeg met bakpapier uit op 2 bakplaten.
-
Verdeel de crème fraîche met behulp van een lepel. Verdeel de boerenkool over de flammkuchen.
-
Scheur de paddenstoelen in stukken, snijd de champignons in plakjes en verdeel over de boerenkool. Ris de kruiden van de takjes en strooi erover.
-
Besprenkel de plaattaart met 4 el olijfolie en bestrooi met chilivlokken. Bak in 15-20 min. in de oven goudbruin.
-
Snijd intussen de rode uien in halve ringen. Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan en fruit de uien 10 min.
-
Hak intussen de hazelnoten grof en bak de laatste 3 min. met de uien mee.
-
Voeg de suiker toe en blus de pan af met de balsamicoazijn. Laat al roerende in ca. 1 min. karamelliseren.
-
Verdeel de gekarameliseerde uien met hazelnoten over de boerenkool-plaattaart. Verdeel de geitenkaas erover en snijd in stukken.
2 reacties
De paddenstoelenmix van Picnic bevat ook verse oregano en tijm. We hebben het wat duidelijker in de ingrediëntenlijst gezet. Bedankt voor je oplettendheid!
Groetjes,
Team-24Kitchen