De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

salade met mozzarella en roodlof

Een frisse 'Insalata radicchio e mozzarella'. Lees snel verder voor het recept van Hugo en Giovanni.

30 MIN
Radicchio

Een recept van

  • Giovanni Caminita

    Miniatuurvoorbeeld
  • Hugo Kennis

    Miniatuurvoorbeeld

Een frisse 'Insalata radicchio e mozzarella'. Lees snel verder voor het recept van Hugo en Giovanni.

BEKIJK HIER DE BOODSCHAPPENLIJST VAN DEZE AFLEVERING

Bereidingswijze

Croutons

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het brood in kleine stukjes en doe in een kom. Snijd de oregano klein en meng met het brood. Pel een teentje knoflook en pers tot puree. Meng de knoflook met de olijfolie en breng opsmaak met zout en peper. Giet de olijfolie met de knoflook over het brood en hussel alles goed door elkaar. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Salade

Stap 1:
Schil de wortel en snijd in reepjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Maak de blaadjes van de roodlof los en vul ze met mozzarella en wortel.

Stap 2:
Was de tomaten, snijd ze heel klein en doe in een kom. Pel een teentje knoflook en pers uit boven de tomaten. Snijd de basilicum klein en meng door. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.

Stap 3:
Verdeel wat van de rucola-melange op een plat bord en leg de roodlof met mozzarella erop in de vorm van een waaier. Rasp de Parmezaanse kaas over het bord. Breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, zout en peper. Garneer met de croutons.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Hoera! 24Kitchen viert alweer de 10e verjaardag. Om dit te vieren nodigen wij en onze 24Kitchen-chefs je uit om mee te koken in de Grootste Kookclub van Nederland. Samen gaan wij aan de slag met lekkere, simpele én bovendien feestelijke gerechten.

24K_DeGrootsteKookclub24K_kookclub_1536-1076px.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker