Een frisse 'Insalata radicchio e mozzarella'. Lees snel verder voor het recept van Hugo en Giovanni.

BEKIJK HIER DE BOODSCHAPPENLIJST VAN DEZE AFLEVERING

Giovanni Caminita & Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

Croutons

  • 2 flinke plakken desembrood
  • 10 g verse oregano
  • 1 teen knoflook
  • 3 el olijfolie extra vierge

Salade

  • 200 g wortel
  • 100 g mozzarella
  • 1 stuk roodlof (radicchio)
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 teen knoflook
  • 10 g verse basilicum
  • 150 g rucola-melange
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 2 el balsamicoazijn
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • zout en peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Croutons

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd het brood in kleine stukjes en doe in een kom. Snijd de oregano klein en meng met het brood. Pel een teentje knoflook en pers tot puree. Meng de knoflook met de olijfolie en breng opsmaak met zout en peper. Giet de olijfolie met de knoflook over het brood en hussel alles goed door elkaar. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Salade

Stap 1:
Schil de wortel en snijd in reepjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Snijd de mozzarella in plakjes van 1 cm breed en 8 cm lang. Maak de blaadjes van de roodlof los en vul ze met mozzarella en wortel.

Stap 2:
Was de tomaten, snijd ze heel klein en doe in een kom. Pel een teentje knoflook en pers uit boven de tomaten. Snijd de basilicum klein en meng door. Breng op smaak met olijfolie extra vierge, zout en peper.

Stap 3:
Verdeel wat van de rucola-melange op een plat bord en leg de roodlof met mozzarella erop in de vorm van een waaier. Rasp de Parmezaanse kaas over het bord. Breng op smaak met balsamicoazijn, olijfolie extra vierge, zout en peper. Garneer met de croutons.

Ontdek hier alle andere recepten uit De Grootste Kookclub van Nederland

Geef je waardering

26
Radicchio
Radicchio (verticaal)