De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tartaar van hert

Uitpakken met een knaller van een voorgerecht. Probeer eens deze tartaar van hert. Laura de Grave deelt haar recept uit haar kookboek Heerlijk Oostenrijk. 

15 min voorbereidingstijd
Tartaar van hert

Een recept van

Laura de Grave

Laura de grave

"De meeste gerechten uit de keuken van Rau zijn vrij ingewikkeld. Deze romige tartaar van hert daarentegen kun je makkelijk thuis maken. Doordat je het vlees in de keukenmachine doet, wordt het lekker creamy en is het supersnel klaar. Klemens: ‘Je kunt in plaats van het hertenvlees ook eenzelfde hoeveelheid rundvlees, vis of geroosterde aubergine gebruiken.’"

Bereidingswijze

Tartaar van hert

  1. Snijd het vlees eventueel bij, zodat er geen witte zenen of vliezen meer aan zitten. Snijd het vlees in grove stukken van circa 5 cm en snijd het in de keukenmachine in maximaal 15 seconden tot een mooie tartaar.

     Let op: stop op tijd, voordat het vlees té romig wordt. 

  2. Meng de truffelolie door de tartaar en breng op smaak met peper en zout.

  3. Schep telkens 1/4 van de tartaar in de uitsteekring op een bord en druk aan met een lepel. Verwijder de ring en rasp de kaas erover. Knip de tuinkers van de plantjes, verdeel over de tartaar en breng alles op smaak met extra peper en zout. 

Ontdek samen met culinair journalist Laura de Grave een andere kant van Oostenrijk. Reis mee langs de mooiste plekken en de gepassioneerde ambachtslieden.

Heerlijk Oostenrijk Logo

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker