De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Laura de Grave

Chef
Specialiteiten
de lekkerste producten ontdekken op mijn elektrische motor
Inspiraties
Reizen!
Favoriete ingrediënten
Lokale seizoenproducten van Nederlandse én buitenlandse bodem
Favoriete recept
Schwarzbeernocken
Laura de grave

Waarom ik ben gaan koken?

Mijn naam is Laura de Grave (1987) en ik ben geboren in het mooie Limburg. Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en zo ben ik ook in het journalistieke vak gerold. Toch had ik altijd nog één droom, schrijven over eten. Op jonge leeftijd zag ik van mijn moeder hoe leuk, maar vooral hoe lekker, koken is. Waarom met Playmobil spelen, als je ook brownies kunt bakken? Mijn eerste woordje was ook ‘ijs’. Ik was er dus écht heel vroeg bij ;)

En zo ging ik die droom achterna, zonder enige ervaring als chef. Ik besloot een kijkje te nemen in de keuken bij diverse restaurants en ambachten om zo te leren over de wereld van eten en koken. En zo gingen uiteindelijk vele deuren binnen de culinaire journalistiek voor mij open. 

Wat maakt mijn eten zo lekker?

Ik kook zoveel mogelijk met natuurlijke producten. Het liefst gebruik ik alleen maar producten van eigen bodem en dat maakt mijn eten ook zo bijzonder. Daarnaast kan ik ook genieten van het gebruik van lokale producten of seizoensproducten. Lokale boeren, vissers en andere adresjes waar de lekkerste lokale producten gemaakt worden inspireren mij elke keer weer tijdens het bereiden van heerlijke gerechten.

Waar kun je mij van kennen? 

Je kan mij kennen als culinair journalist bij verschillende magazines. Ik heb onder andere gewerkt voor Jamie Oliver Magazine, Foodies Magazine, Allerhande en het Algemeen Dagblad. Daarnaast schreef ik diverse boeken waaronder het Amsterdam Kookboek, het Nederland kookboek, Lekker Lokaal en Natuurlijk Oostenrijk. 

Grappig detail: de hoofdredacteur van het tijdschrift van Jamie Oliver heeft me ooit als culinair journalist ontdekt!

Welke programma's maak ik voor 24Kitchen?

Op 24Kitchen ben ik te zien als presentator van het programma Heerlijk Oostenrijk. In dit programma rijd ik met mijn motor door vier verschillende regio's in Oostenrijk. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten en ik zoek uit welke dat zijn en hoe je deze natuurlijk het lekkerste kan maken. 

Mijn programma's

  • Heerlijk Oostenrijk Logo
    Heerlijk Oostenrijk

    Ontdek samen met culinair journalist Laura de Grave een andere kant van Oostenrijk. Reis mee langs de mooiste plekken en de gepassioneerde ambachtslieden.

Mijn recepten

  • Regenboogpannenkoeken met boerenkoolsalade

    Pannenkoeken maken van lokale groenten. Hartstikke goed idee! Laura de Grave deelt haar verrassende recept. 

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Laura de Grave
    Laura de grave
  • Wadden surf en turf met verse knoflook-aioli

    Wist je dat je surf en turf ook kan eten met lokale ingrediënten? Extra lekker én extra duurzaam. Laura laat zien hoe je het maakt. 

    voorbereidingstijd 30 min
    oventijd 35 min
    Een recept van Laura de Grave
    Laura de grave
  • Wilde wadoesters

    Lokale oesters zijn natuurlijk het lekkerst. Met dit recept van Laura leer je hoe je op drie manieren deze heerlijke wadoesters kan klaarmaken.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Laura de Grave
    Laura de grave
  • Palatschinken

    Maak de traditionele palatschinken. Een Oostenrijkse delicatesse die je echt eens geproefd moet hebben. 

    voorbereidingstijd 35 min
    Een recept van Laura de Grave
    Laura de grave
Toon alle recepten van Laura de Grave

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.