De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
Laura de grave

Ik ben Laura de Grave

Chef
Specialiteiten
de lekkerste producten ontdekken op mijn elektrische motor
Inspiraties
Reizen!
Favoriete ingrediënten
Lokale seizoenproducten van Nederlandse én buitenlandse bodem
Favoriete recept
Schwarzbeernocken

Waarom ik ben gaan koken?

Mijn naam is Laura de Grave (1987) en ik ben geboren in het mooie Limburg. Ik heb Nederlands gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en zo ben ik ook in het journalistieke vak gerold. Toch had ik altijd nog één droom, schrijven over eten. Op jonge leeftijd zag ik van mijn moeder hoe leuk, maar vooral hoe lekker, koken is. Waarom met Playmobil spelen, als je ook brownies kunt bakken? Mijn eerste woordje was ook ‘ijs’. Ik was er dus écht heel vroeg bij ;)

En zo ging ik die droom achterna, zonder enige ervaring als chef. Ik besloot een kijkje te nemen in de keuken bij diverse restaurants en ambachten om zo te leren over de wereld van eten en koken. En zo gingen uiteindelijk vele deuren binnen de culinaire journalistiek voor mij open. 

Wat maakt mijn eten zo lekker?

Ik kook zoveel mogelijk met natuurlijke producten. Het liefst gebruik ik alleen maar producten van eigen bodem en dat maakt mijn eten ook zo bijzonder. Daarnaast kan ik ook genieten van het gebruik van lokale producten of seizoensproducten. Lokale boeren, vissers en andere adresjes waar de lekkerste lokale producten gemaakt worden inspireren mij elke keer weer tijdens het bereiden van heerlijke gerechten.

Waar kun je mij van kennen? 

Je kan mij kennen als culinair journalist bij verschillende magazines. Ik heb onder andere gewerkt voor Jamie Oliver Magazine, Foodies Magazine, Allerhande en het Algemeen Dagblad. Daarnaast schreef ik diverse boeken waaronder het Amsterdam Kookboek, het Nederland kookboek, Lekker Lokaal en Natuurlijk Oostenrijk. 

Grappig detail: de hoofdredacteur van het tijdschrift van Jamie Oliver heeft me ooit als culinair journalist ontdekt!

Welke programma's maak ik voor 24Kitchen?

Op 24Kitchen ben ik te zien als presentator van het programma Heerlijk Oostenrijk. In dit programma rijd ik met mijn motor door vier verschillende regio's in Oostenrijk. Elke regio heeft zijn eigen specialiteiten en ik zoek uit welke dat zijn en hoe je deze natuurlijk het lekkerste kan maken. 

Mijn TV-programma's

TV-programma's met Laura de Grave

Mijn recepten

Recepten van Laura de Grave

Toon alle recepten van Laura de Grave