De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Regenboogpannenkoeken met boerenkoolsalade

Pannenkoeken maken van lokale groenten. Hartstikke goed idee! Laura de Grave deelt haar verrassende recept. 

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Regenboogpannenkoeken

Een recept van

Laura de Grave

Laura de grave

“Dit recept zit vol kleur en groente. Je gebruikt regenboogpenen in geel, oranje en paars. Ook gebruik ik een rode biet en twee kleuren boerenkool. Dit wil je proeven!”

Bereidingswijze

Regenboogpannenkoeken

  1. Schil en rasp de gele, oranje en paarse regenboogpeen (in die volgorde zodat de kleuren niet vermengen) met een grove rasp. Schil en rasp de rode biet.

  2. Verdeel de gekleurde regenboogpeen per kleur en rode biet in vier kommetjes. Voeg aan elk kommetje 1 ei en 2 volle el bloem toe. Meng door elkaar met vier verschillende vorken. 

  3. Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekleurde pannenkoekjes per twee stuks in de koekenpan goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de overige twee pannenkoekjes.

Boerenkoolpesto

  1. Was de boerenkool goed. Rits 4 stengels boerenkool van de nerf. 

    In dit recept gebruik ik paarse boerenkool, maar je kan het makkelijk maken met de groene variant. Geen verse achter de hand? Vervang het dan met 150 g boerenkool uit zak.

  2. Doe de boerenkool samen met de kaas, walnoten, mosterd, olie en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Mix in circa 1 min tot een pesto. 

    Geen Vlielandse bunkerkaas in huis? Het is net zo lekker met belegen kaas.

  3. Voeg eventueel restjes geraspte paarse peen en rode biet toe voor extra kleur. 

Boerenkoolsalade

  1. Kneed de boerenkool met het citroensap zodat de boerenkool minder hard en vezelig wordt. 

    Geen verse boerenkool achter de hand? Vervang het dan met 75 g boerenkool uit zak.

  2. Meng de olie, duindoornbes dessertsaus , mosterd en zout en peper naar smaak in een kommetje. Meng door de boerenkool. Verdeel de walnoten erover.

Opbouwen gerecht

  1. Stapel de regenboogpannenkoeken van paars, roze, oranje en geel op, met ertussen telkens 2 el van de pesto. 

    Overgebleven pesto smaakt fantastisch bij gegrilde groente! 

  2. Snijd de pannenkoeken door de helft zodat je twee porties krijgt. Serveer met de boerenkoolsalade met walnoten.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.