Regenboogpannenkoeken
-
Schil en rasp de gele, oranje en paarse regenboogpeen (in die volgorde zodat de kleuren niet vermengen) met een grove rasp. Schil en rasp de rode biet.
-
Verdeel de gekleurde regenboogpeen per kleur en rode biet in vier kommetjes. Voeg aan elk kommetje 1 ei en 2 volle el bloem toe. Meng door elkaar met vier verschillende vorken.
-
Verhit 2 el olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gekleurde pannenkoekjes per twee stuks in de koekenpan goudbruin. Keer halverwege. Herhaal met de overige twee pannenkoekjes.
Boerenkoolpesto
-
Was de boerenkool goed. Rits 4 stengels boerenkool van de nerf.
-
Doe de boerenkool samen met de kaas, walnoten, mosterd, olie en peper en zout naar smaak in de keukenmachine. Mix in circa 1 min tot een pesto.
-
Voeg eventueel restjes geraspte paarse peen en rode biet toe voor extra kleur.
Boerenkoolsalade
-
Kneed de boerenkool met het citroensap zodat de boerenkool minder hard en vezelig wordt.
-
Meng de olie, duindoornbes dessertsaus , mosterd en zout en peper naar smaak in een kommetje. Meng door de boerenkool. Verdeel de walnoten erover.
Opbouwen gerecht
-
Stapel de regenboogpannenkoeken van paars, roze, oranje en geel op, met ertussen telkens 2 el van de pesto.
-
Snijd de pannenkoeken door de helft zodat je twee porties krijgt. Serveer met de boerenkoolsalade met walnoten.
0 reacties