De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wadden surf en turf met verse knoflook-aioli

Wist je dat je surf en turf ook kan eten met lokale ingrediënten? Extra lekker én extra duurzaam. Laura laat zien hoe je het maakt. 

30 min voorbereidingstijd
35 min oventijd
wadden surf en turf

Een recept van

Laura de Grave

Laura de grave

“Deze surf en turf is het lekkerst met lokaal vlees. Denk bijvoorbeeld aan Frisian angus. Het is belangrijk dat het vlees niet al te dik is want zo kan je het makkelijker medium-rare bakken.”

Bereidingswijze

Wadden surf en turf met verse knoflook-aioli

  1. Haal de entrecote uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190 °C. 

  2. Snijd ondertussen de steeltjes van de verse knoflook.

    Als de knoflookbollen heel vers zijn, kun je deze fijnsnijden en de verse knoflook-aioli ermee garneren. 

  3. Snijd de bollen knoflook van boven open zodat je de teentjes net ziet en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Schenk in elke bol 1 el koolzaadolie en vouw het folie eromheen. 

    De koolzaadolie is ook te vervangen door een milde olijfolie.

  4. Rooster de knoflook in de oven in circa 35 min op 190 °C. 

  5. Doe de verse knoflooktenen in een vijzel. Maak de knoflook met de stamper van de vijzel fijn. 

  6. Voeg de mayonaise, kwark, miso en peper en zout naar smaak toe. 

    Geen kwark in huis? Dit recept werkt ook erg goed met lokale yoghurt.

  7. Dep de entrecote droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met wat zout en wrijf in met wat koolzaadolie. 

  8. Verwarm de grillpan op hoge temperatuur en schroei het vlees aan beide kanten in 3-5 minuten dicht. Keer halverwege om. Bestrooi het vlees met peper. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat even rusten. 

  9. Snijd het vlees met een scherp mes schuin in plakken. Leg op een mooi bord en verdeel er verse knoflook-aioli en Hollandse waddengarnalen over. 

  10. Garneer de Wadden Surf en turf met de fijngesneden verse knoflooksteeltjes en druppel de crispy chili-olie erover. Serveer met een groene salade.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker