Wadden surf en turf met verse knoflook-aioli
-
Haal de entrecote uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 190 °C.
-
Snijd ondertussen de steeltjes van de verse knoflook.
-
Snijd de bollen knoflook van boven open zodat je de teentjes net ziet en leg ze op een stuk aluminiumfolie. Schenk in elke bol 1 el koolzaadolie en vouw het folie eromheen.
-
Rooster de knoflook in de oven in circa 35 min op 190 °C.
-
Doe de verse knoflooktenen in een vijzel. Maak de knoflook met de stamper van de vijzel fijn.
-
Voeg de mayonaise, kwark, miso en peper en zout naar smaak toe.
-
Dep de entrecote droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees met wat zout en wrijf in met wat koolzaadolie.
-
Verwarm de grillpan op hoge temperatuur en schroei het vlees aan beide kanten in 3-5 minuten dicht. Keer halverwege om. Bestrooi het vlees met peper. Wikkel het vlees in aluminiumfolie en laat even rusten.
-
Snijd het vlees met een scherp mes schuin in plakken. Leg op een mooi bord en verdeel er verse knoflook-aioli en Hollandse waddengarnalen over.
-
Garneer de Wadden Surf en turf met de fijngesneden verse knoflooksteeltjes en druppel de crispy chili-olie erover. Serveer met een groene salade.
0 reacties