Palatschinken
-
Meng de eieren, suiker, bloem en een mespunt zout met de garde in een kom. Voeg de melk en slagroom toe en meng met een garde tot een dun beslag.
-
Verhit 5 g roomboter in een crêpepan of koekenpan op hoog vuur en schep er een halve soeplepel beslag in. Draai de pan snel rond zodat de hele bodem dun bedekt is.
-
Bak de Palatschinken telkens op middelhoog vuur in 1½ -2 minuten aan een kant gaar. Keer en bak nog 10 seconden aan de andere kant.
-
Besmeer de (wittere) binnenkant van elke Palatschinken vlak voor serveren met 1½ el Marillenmarmelade.
-
Rol de Palatschinken op. Serveer eventueel met Marillenröster.
MARILLENRÖSTER
-
Verhit de geleisuiker en het water in een kookpan. Laat iets karamelliseren en voeg 8 gehalveerde abrikozen zonder pit toe.
-
lus af met abrikozen-Schnaps. Laat 3-5 minuten inkoken of tot de abrikozen zacht zijn.
-
Haal met een lepel 12 mooie halve abrikozen eruit en pureer de rest voor de abrikozenpuree.
0 reacties