De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

broccolisoep

Deze broccolisoep zit boordevol vitaminen, is erg lekker en ook nog eens supereenvoudig te maken. Wat wil je nog meer? Aan de slag!

20 MIN
Broccolisoep recept

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Deze broccolisoep zit boordevol vitaminen, is erg lekker en ook nog eens supereenvoudig te maken. Wat wil je nog meer? Aan de slag!

Bereidingswijze

  1. Snijd de broccoli in gelijke stukken. Pel en snijd de sjalot en knoflook in stukjes. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd hem fijn.
  2. Verhit de olijfolie en fruit de sjalot, knoflook en peper. Voeg de broccoli toe en bak 2 minuten mee. Blus af met de bouillon. Kook de broccoli op hoog vuur in circa 10 minuten gaar.
  3. Haal de soep van het vuur en pureer de broccoli met de staafmixer. 
  4. Verdeel de soep over borden en schep er een lepel crème fraîche in.

Is broccolisoep gezond?

Broccolisoep is knettervoedzaam, gezien de voedingsstoffen uit de broccoli. Je maakt 'm makkelijk vegetarisch of zelfs vegan door de crème fraîche weg te laten.

Hoe maak je broccolisoep?

Volgens chef Rudolph is broccoli een perfecte groente om soep van te maken: “Door z’n milde en zachte smaak, maar ook door de mooie losse structuur die zich heel makkelijk laat pureren.” Niet geheel onbelangrijk: van elk soort broccoli kun je broccolisoep maken. Tips van de chef:

  1. Gebruik de héle broccoli voor in de broccolisoep, zowel de kroontjes als de stelen.
  2. Zoals ook voor de stelen geldt, geldt het ook voor het kookwater: niet weggooien. Dat is namelijk zonde, “want al die vitamines en goede stoffen uit broccoli zijn in water oplosbaar, dus die komen in de kookwater terecht. Daarom moet je dat nooit weggooien en is het juist ideaal om daar een soep of een saus van te maken”.
  3. Pureer broccoli gewoon in de pan tot broccolisoep, dat is het makkelijkst.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker