Wadoester met koriander, munt en olie
-
Wrik de 4 oesters open.
-
Snijd de koriander en munt fijn.
-
Verdeel de koriander en munt naar smaak over de 4 oesters. Verhit de olie in een steelpan.
-
Schep met een eetlepel telkens een halve el sissend hete olie over de oesters.
Wadoester met zeewier beurre noisette
-
Wrik de 4 oesters open.
-
Laat de boter smelten in een steelpan terwijl je roert met een garde tot de boter mooi lichtbruin kleurt.
-
Zeef door een kaasdoek, fijne zeef of desnoods theedoek.
-
Snijd het zeewier fijn (spoel even het zout eraf als je gedroogde gebruikt) en verdeel over de oesters. Schenk er telkens ½ el hete beurre noisette over.
Wadoester met Friese bruyswijn sabayon
-
Verwarm de bovengrill van de oven voor op 240 °C.
-
Laat de boter in een steelpan met lichte bodem op laag vuur smelten. Schep de witte deeltjes die bovenop komen drijven er met een lepel af en gooi weg.
-
Schenk de geklaarde boter in een kommetje. Zorg ervoor dat de witte deeltjes onder de steelpan achterblijven (zeef eventueel door een kaasdoek). Weeg 35 g geklaarde boter af.
-
Wrik de 4 oesters open.
-
Breng een kleine kookpan met een laagje water aan de kook en zet er een glazen (hittebestendige) kom op.
-
Schenk de Friese bruyswijn in de kom, laat iets warm worden en voeg al kloppend met een garde de eidooiers toe.
-
Voeg al kloppend met de garde geleidelijk de geklaarde boter toe. Klop in circa 3 minuten tot een lobbige sabayon.
-
Laat eventueel opnieuw uit de oesters gekomen vocht weglopen. Schenk met een eetlepel de sabayon over de oesters. Gratineer ze in circa 3,5 minuten goudbruin onder de grill. Garneer eventueel met zeebananen.
0 reacties