1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Breng een pan water aan de kook.
2. Snijd de dorades in met een scherp mes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout.
3. Snijd een citroen in plakken en vul de vis ermee. Pers wat citroensap over de dorades. Pluk de helft van de rozemarijntakken, hak grof en vul de dorades ermee. Pluk en strooi de tijm erover. Plet en pel 3 knoflooktenen. Steek in de gemaakte inkepingen.
4. Pel en hak de overige knoflook grof. Doe met de krieltjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.
5. Snijd de courgette overlangs in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in stukken. Doe bij de aardappels op de bakplaat. Besprenkel met citroensap. Hak de overige rozemarijn en strooi erover. Druppel er nog een klein scheutje olie over en bestrooi met een beetje zout. Plaats de bakplaat bij de dorades in de oven.
6. Blancheer de haricot verts 3 minuten in het kokende water met zout. Giet af en spoel koud. Doe na circa 15 minuten bakken bij de groenten op de bakplaat.
7. Check de dorades, haal uit de oven als deze gaar is. Wacht tot de groenten ook gaar zijn en warm dan de vis ook nog even in de oven.
8. Doe de groenten over op een schaal. Scheur de geroosterde paprika’s en schep om met de warme groenten. Lepel de pesto erover en leg de dorade erop. Besprenkel met een scheutje olie en citroensap.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties