De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

Geroosterde dorade is superlekker. Wist je dat het ook nog eens hartstikke makkelijk is om te bereiden? Bekijk hier het recept.

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Geroosterde dorade met gepofte groentes en krieltjes

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 200˚C. Breng een pan water aan de kook.

2. Snijd de dorades in met een scherp mes en leg ze op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, bestrooi met zout.

3. Snijd een citroen in plakken en vul de vis ermee. Pers wat citroensap over de dorades. Pluk de helft van de rozemarijntakken, hak grof en vul de dorades ermee. Pluk en strooi de tijm erover. Plet en pel 3 knoflooktenen. Steek in de gemaakte inkepingen.

4. Pel en hak de overige knoflook grof. Doe met de krieltjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper.

5. Snijd de courgette overlangs in vieren. Snijd de zaadlijsten eruit en snijd in stukken. Doe bij de aardappels op de bakplaat. Besprenkel met citroensap. Hak de overige rozemarijn en strooi erover. Druppel er nog een klein scheutje olie over en bestrooi met een beetje zout. Plaats de bakplaat bij de dorades in de oven.

6. Blancheer de haricot verts 3 minuten in het kokende water met zout. Giet af en spoel koud. Doe na circa 15 minuten bakken bij de groenten op de bakplaat.

7. Check de dorades, haal uit de oven als deze gaar is. Wacht tot de groenten ook gaar zijn en warm dan de vis ook nog even in de oven.

8. Doe de groenten over op een schaal. Scheur de geroosterde paprika’s en schep om met de warme groenten. Lepel de pesto erover en leg de dorade erop. Besprenkel met een scheutje olie en citroensap.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.