De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

romige vegan pasta

Vegan koken moeilijk? Zeker niet! Miljuschka laat je zien hoe. 

55 min (voor)bereidingstijd
Snel met MIljuschka vegan pasta

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Maak deze heerlijke romige pasta met bloemkool en cashewnoten. Oh zo heerlijk en echt helemaal niet moeilijk."

Bereidingswijze

Romige vegan pasta

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 

  2. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de ui in vieren.

  3. Doe de bloemkoolroosjes en ui in een mengkom met de olie, zout, peper, oregano en chilivlokken en meng goed door. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bloemkool en ui in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege de tijd door. 

  4. Kook de pasta al dente in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af, maar bewaar het kookvocht. 

  5. Doe de helft van de geroosterde bloemkool, de partjes ui, de citroenrasp en sap, cashewnoten, plantaardige melk en 150 ml van het kookwater in een blender en meng tot gladde en romige saus. Breng eventueel op smaak. 

  6. Schep de bloemkoolsaus in een grote pan. Voeg de pasta plus nog een soeplepel kookvocht toe en meng goed door. Verwarm voor nog een paar minuten. Verdeel dan over diepe borden en verdeel dan de rest van de bloemkoolroosjes.

Topping

  1. Hak de peterselie en de kappertjes fijn. 

  2. Meng de peterselie met de kappertjes, za’atar en citroenrasp. Verdeel de topping over de borden met pasta.

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker