Romige vegan pasta
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Snijd de ui in vieren.
-
Doe de bloemkoolroosjes en ui in een mengkom met de olie, zout, peper, oregano en chilivlokken en meng goed door. Verdeel op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster de bloemkool en ui in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Hussel halverwege de tijd door.
-
Kook de pasta al dente in een grote pan met gezouten water. Giet de pasta af, maar bewaar het kookvocht.
-
Doe de helft van de geroosterde bloemkool, de partjes ui, de citroenrasp en sap, cashewnoten, plantaardige melk en 150 ml van het kookwater in een blender en meng tot gladde en romige saus. Breng eventueel op smaak.
-
Schep de bloemkoolsaus in een grote pan. Voeg de pasta plus nog een soeplepel kookvocht toe en meng goed door. Verwarm voor nog een paar minuten. Verdeel dan over diepe borden en verdeel dan de rest van de bloemkoolroosjes.
Topping
-
Hak de peterselie en de kappertjes fijn.
-
Meng de peterselie met de kappertjes, za’atar en citroenrasp. Verdeel de topping over de borden met pasta.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
0 reacties