De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh

Lekker vegetarisch barbecueën? Probeer eens deze halloumi-spiesjes!

30 min kooktijd
Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Halloumi is één van de weinige kazen die niet smelt. Daarom is-ie perfect om aan een spies te rijgen en te grillen op de barbecue!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Steek de barbecue aan.

  2. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit met een lepeltje en snijd elke helft in 3 gelijke partjes. Snijd de haloumi in plakken van gelijke dikte. Doe samen in een kom met de olijfolie en sumak. Zet apart.

  3. Doe de bulgur in een kom. Rasp de schil van de citroen en de knoflook erboven. Verwijder de steeltjes van de munt en snijd fijn. Snijd de peterselie inclusief steeltjes en doe de kruiden bij de bulgur.

  4. In een aparte kom; hak de gedroogde cranberries grof en pers hier het citroensap over. Mocht je een overrijpe perzik hebben, hak fijn en voeg bij de cranberries.

  5. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalot fijn. Snijd een klein beetje van de citroenschil (inclusief wit)l in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Doe alles samen bij de bulgur en breng op smaak met de olijfolie, sumak en een snuf zout en peper.

Stappenplan

  1. Doe de stukken haloumi en perzik om en om op de spiesjes. Gril de spiesjes circa 4 minuten per kant of totdat er mooie grillstrepen op komen.

Stappenplan

  1. Doe de spiesjes en tabouleh op een schaal en garneer met een een stukje citroen.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker