Halloumi is één van de weinige kazen die niet smelt. Daarom is-ie perfect om aan een spies te rijgen en te grillen op de barbecue! 

Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 3 onrijpe perziken
  • 500 g halloumi
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sumak

Tabouleh

  • 75 g voorgekookte bulgur
  • 1 citroen
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 bos munt
  • 1 bos peterselie
  • 50 g gedroogde cranberries
  • 3 trostomaten
  • 1 sjalot
  • 4 el olijfolie
  • 1 el sumak
  • zout en peper

Extra nodig

  • metalen spiesjes of houten spiesjes geweekt in water

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Steek de barbecue aan.

2. Snijd de perziken doormidden, verwijder de pit met een lepeltje en snijd elke helft in 3 gelijke partjes. Snijd de haloumi in plakken van gelijke dikte. Doe samen in een kom met de olijfolie en sumak. Zet apart.

3. Doe de bulgur in een kom. Rasp de schil van de citroen en de knoflook erboven. Verwijder de steeltjes van de munt en snijd fijn. Snijd de peterselie inclusief steeltjes en doe de kruiden bij de bulgur.

4. In een aparte kom; hak de gedroogde cranberries grof en pers hier het citroensap over. Mocht je een overrijpe perzik hebben, hak fijn en voeg bij de cranberries.

5. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in kleine blokjes. Pel en snijd de sjalot fijn. Snijd een klein beetje van de citroenschil (inclusief wit)l in reepjes en vervolgens in hele kleine blokjes. Doe alles samen bij de bulgur en breng op smaak met de olijfolie, sumak en een snuf zout en peper.

6. Doe de stukken haloumi en perzik om en om op de spiesjes. Gril de spiesjes circa 4 minuten per kant of totdat er mooie grillstrepen op komen.

7. Doe de spiesjes en tabouleh op een schaal en garneer met een een stukje citroen.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

34
Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh
Halloumi-spiesjes van de barbecue met tabouleh