Pasta carbonara

10
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder eventueel de uiteindes van de haricots verts en kook de haricots verts in de pan met water in circa 6 minuten beetgaar.
  • Giet de haricots verts af en spoel ze koud. Laat ze uitlekken op een zeef.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Meng de haricots verts met de paprika’s, rucola, balsamicoazijn en een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Pasta carbonara

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes circa 5 minuten op hoog vuur in een droge koekenpan.
  • Pel en snipper de ui.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Voeg de ui en knoflook toe aan de spekjes en bak ze circa 3 minuten mee.
  • Giet de pasta af en roer door de spekjes. Zet het vuur laag en breng de pasta op smaak met versgemalen peper.
  • Kluts de eieren los in een kom en meng de Parmezaanse kaas erdoor. Voeg eventueel een scheutje water toe als het mengsel te vast is. Roer het eimengsel door de pasta en warm 1 minuut goed door.

Serveren
Verdeel de pasta carbonara over borden en serveer de salade ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Salade

  • 200 g haricots verts
  • 2 rode puntpaprika's
  • 75 g rucola
  • 50 ml balsamicoazijn
  • olijfolie extra vierge

Pasta carbonara

  • 275 g viergranenspaghetti
  • 250 g spekreepjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eieren
  • 75 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • zeef
Geef je waardering
10