Job en Perry

Ingredienten

4
Personen

  • 500 g tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 8 ansjovisfilets (blik)
  • zout
  • 400 g spaghetti
  • 1 el kappertjes
  • 125 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 tl chilivlokken
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Extra nodig

  • rasp

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

1. Breng een pan met ruim water en een snufje zout aan de kook.

2. Snijd de tomaten aan de bovenkant kruislings in. Snijd de steelaanzet eruit. Dompel de tomaten 1 minuut in het kokende water. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Bewaar het kookwater. Laat de tomaten schrikken en trek de velletjes eraf. Snijd ze in vieren. Hak de tomaten grof.

3. Pel en snijd de knoflook in plakjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de knoflook heel lichtbruin. Voeg de ansjovis erbij en laat smelten.

4. Kook ondertussen de spaghetti al dente in het bewaarde water.

5. Hak ondertussen de tomaat in blokjes, de kappertjes en olijven fijn en voeg dit toe aan de pan. Breng op smaak met chilivlokken.

6. Giet de spaghetti af en meng met de saus.

7. Schep de spaghetti alla puttanesca op de borden. Rasp er parmezaanse kaas over.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

259
Spaghetti alla puttanesca
Spaghetti alla puttanesca