De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Tomatentartaar

In Lekker Feestelijk! laat Jet je zien hoe je deze overheerlijke tartaar van tomaten maakt. Een echte aanrader voor je eigen kerstdiner!

Direct naar recept
Tomatentartaar

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

"Deze variant van tartaar heeft heel veel smaak en is vega! Zo kan iedereen van het kerstdiner meegenieten."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Maak met een mes een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten. Dompel ze 10-12 seconden in water dat net tegen de kook aan is en schep ze daarna direct in ijskoud water. Haal voorzichtig het velletje eraf.

  2. Snijd de tomaten in vier parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne gelijkmatige blokjes. Doe de tomatenblokjes in een grote kom.

  3. Pel en snipper de sjalot ragfijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de cornichons, kappertjes en olijven fijn. Meng met de tomatenblokjes.

  4. Voeg de worcestersaus, tabasco, mosterd, mayonaise toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.

  5. Verwarm een kleine koekenpan met een beetje olijfolie. Tik voorzichtig de kwarteleitjes open. Bak ze voor ongeveer 2 minuten.

  6. Verdeel de tomatentartaar over 4 borden met behulp van een serveerring.

  7. Leg het gebakken kwarteleitje op de tomatentartaar. Rasp de boerenkaas en verdeel over de borden. Garneer met de tuinkers.

In Lekker Feestelijk! deelt Jet van Nieuwkerk haar snelste recepten die je tijdens de feestdagen op tafel kan zetten. Zeg maar dag tegen de kerststress!

Lekker Feestelijk set met jet

Picnic x 24Kitchen

En de boodschappen? Die bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.