Stappenplan
-
Maak met een mes een kruisje bij de steelaanzet van de tomaten. Dompel ze 10-12 seconden in water dat net tegen de kook aan is en schep ze daarna direct in ijskoud water. Haal voorzichtig het velletje eraf.
-
Snijd de tomaten in vier parten en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in fijne gelijkmatige blokjes. Doe de tomatenblokjes in een grote kom.
-
Pel en snipper de sjalot ragfijn. Pluk en hak de peterselie fijn. Snijd de cornichons, kappertjes en olijven fijn. Meng met de tomatenblokjes.
-
Voeg de worcestersaus, tabasco, mosterd, mayonaise toe en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
-
Verwarm een kleine koekenpan met een beetje olijfolie. Tik voorzichtig de kwarteleitjes open. Bak ze voor ongeveer 2 minuten.
-
Verdeel de tomatentartaar over 4 borden met behulp van een serveerring.
-
Leg het gebakken kwarteleitje op de tomatentartaar. Rasp de boerenkaas en verdeel over de borden. Garneer met de tuinkers.
0 reacties