Rudolph heeft een heerlijk voorgerecht voor jullie in petto! Tartaar hoeft niet altijd met vlees te zijn. Deze tomatentartaar is een heerlijke en kleurrijke variant. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 6 tomaten
  • 1/2 sjalot
  • 2 gezouten ansjovisfilets, potje
  • 6 cornichons
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 10 kappertjes
  • 1 el extra vierge olijfolie
  • 1 tl tomatenpuree
  • 4 kwarteleitjes
  • 1 tl Dijon mosterd
  • 50 g gemengde sla

Extra nodig

  • ronde steker

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Laat uitlekken in een zeef en vang het vocht op in een kom. 

Snipper de sjalot. Snijd de ansjovis, cornichons en de peterselie fijn. Hak de kappertjes.  

Verhit de olie in een pan en bak de sjalot en de ansjovis circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak nog circa 1 minuut. Laat even afkoelen. 

Kook de kwarteleitjes circa 2 ½ minuut.  

Meng de gebakken sjalot, kappertjes, cornichons, peterselie en de mosterd in de zeef met de gesneden tomaten. Breng op smaak met peper en zout. 

Verdeel de gemengde sla over borden. Zet de steker op het bord en vul met het tomatenmengsel. Druk goed aan en verwijder de steker. Halveer de kwarteleitjes. Garneer de tartaartjes met de eitjes. Lepel het lekvocht van de tomaten eroverheen. 

Tip van Rudolph: Gebruik voor dit recept Heirloom tomaten. Deze kun je krijgen in verschillende kleuren en geeft een extra feestelijk effect. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Geef je waardering

84
Tomatentartaar
Tomatentartaar