Zin in een appeltaart, maar dan net even anders? Probeer deze lekkere schoenlapperstaart dan eens. De basis is gemaakt met niks minder dan... beschuit!

Rudolph van Veen

Ingredienten

8
Personen

  • 1 kg zure appels
  • 1 rol Twents beschuit
  • 100 g rozijnen
  • 5 eieren
  • 2 cm gember
  • 100 g zachte boter
  • 75 g suiker
  • 1 mespunt kaneel
  • 1 sinaasappel

Extra nodig

  • taartvorm van 24 cm
  • rasp
  • keukenmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 30 minuten

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200
°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 2:
Schil en verwijder de klokhuizen van de appels. Kook met een klein scheutje water tot moes. Verkruimel het beschuit. Gebruik de helft van de kruimels om de taartvorm mee te bedekken.

Stap 2:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in warm water. Splits de eieren. Schil en rasp de gember. Meng de eidooiers, boter, helft van de suiker, rozijnen, kaneel en de gember door de appelmoes. Meng de rest van de beschuitkruimels erdoorheen.

Stap 3:
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel door het appelmengsel. Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de taart circa 60 minuten in de oven.

Stap 4:
Bestuif met poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappel over de taart.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

9
Schoenlapperstaart
Schoenlapperstaart (verticaal)