De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

schoenlapperstaart

Zin in een appeltaart, maar dan net even anders? Probeer deze lekkere schoenlapperstaart dan eens. De basis is gemaakt met niks minder dan... beschuit!

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Schoenlapperstaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Zin in een appeltaart, maar dan net even anders? Probeer deze lekkere schoenlapperstaart dan eens. De basis is gemaakt met niks minder dan... beschuit!

Bereidingswijze

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 200
°C. Vet de taartvorm in en bekleed met bakpapier.

Stap 2:
Schil en verwijder de klokhuizen van de appels. Kook met een klein scheutje water tot moes. Verkruimel het beschuit. Gebruik de helft van de kruimels om de taartvorm mee te bedekken.

Stap 2:
Wel de rozijnen circa 10 minuten in warm water. Splits de eieren. Schil en rasp de gember. Meng de eidooiers, boter, helft van de suiker, rozijnen, kaneel en de gember door de appelmoes. Meng de rest van de beschuitkruimels erdoorheen.

Stap 3:
Klop de eiwitten met de rest van de suiker stijf en spatel door het appelmengsel. Schep het mengsel in de bakvorm. Bak de taart circa 60 minuten in de oven.

Stap 4:
Bestuif met poedersuiker. Rasp de schil van de sinaasappel over de taart.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker