Hidde de Brabander

Ingredienten

20
Porties

Zandkoekjesdeeg

  • 125 g zachte boter
  • 75 g poedersuiker
  • 2 tl vanillesuiker
  • 1 mespuntje zout
  • 135 g bloem
  • 1 el cacaopoeder

Extra nodig

  • plasticfolie
  • deegroller
  • figuurstekers
  • bakpapier

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 20 minuten

Kneed de boter, poedersuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 helften en kneed door één deel het cacaopoeder. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Bestuif het aanrecht met bloem en rol de twee soorten deeg uit tot een plak van circa 4 millimeter dik. Steek figuurtjes uit naar wens. Leg de figuurtjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in circa 15 minuten goudbruin en gaar.

Geef je waardering

1882
Zandkoekjes