De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roze koek van ome joop

Oh my goodness! Dit recept voor een roze koek XXL wil je écht maken. Een voor op je lijstje.

30 MIN
Roze koek XXL

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

"Roze koek; een favoriet van velen. Al helemaal lekker zelf gemaakt en in de vorm van een taart is het toch net even anders."

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Bekleed een zeef met een schone theedoek, lepel de yoghurt hierin en laat 2-4 uur uitlekken. Zodat je een heel dikke yoghurt (hangop) hebt.

  2. Ga intussen aan de gang met de koek. Verwarm de oven voor op 180˚C.

  3. Draai de boter met de vlinderhaak tot een luchtige witte massa in de keukenmachine. Voeg, al mixend, de suiker, het amandelmeel, zout, de bloem en tot slot alle eiwitten toe aan de boter en mix tot een beslag.

  4. Klem het bakpapier in de springvorm. Knip de zijkanten van het bakpapier rondom af van de zijkant van de springvorm.

  5. Doe het beslag in de springvorm en bak circa 20 minuten in de oven. Laat de koek vervolgens helemaal afkoelen.

  6. Smelt de witte chocolade met de zonnebloemolie au bain marie. Kleur de chocolade met de rode kleurstof mooi roze.

  7. Haal de koek uit de springvorm. Giet de roze chocoladeglazuur erop en strijk het voorzichtig glad met een spatel. Zet in de koelkast tot de chocolade gestold is.

  8. Zoet de hangop met de honing en kleur met groene kleurstof. Doe in een spuitzak met een spuitmondje.

  9. Serveer de roze koek met een mooie toef hangop en garneer met de pistachenoten.

‘Wat Eten We Vandaag?’ Hiermee wordt het voor iedereen een peulenschil om elke dag een lekkere, gezonde en gevarieerde maaltijd op tafel te zetten. Gebaseerd op jullie wensen en voorkeuren bieden we 365 dagen per jaar een nieuw recept op alle platformen: op tv, online en social media.

Miniatuur

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker