Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 125 g roomboter op kamertemperatuur
  • 125 g donkerbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 125 g macadamianoten
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 175 g fijne havermoutvlokken
  • 100 g pure chocolade
  • 1 tl zoutflakes

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Verwarm de oven voor op 180˚C.

2. Doe de boter met de suiker en eieren in de kom van de keukenmachine en mix door elkaar.

3. Hak de macadamianoten grof.

4. Zeef de bloem samen met het bakpoeder boven de kom. Voeg de havervlokken toe en kneed door elkaar.

5. Hak de chocolade grof en meng met de macadamianoten en het zout door het deeg.

6. Draai ballen ter grootte van een bitterbal verdeel ze over de met bakpapier beklede bakplaat. Druk iets plat.

7. Bak de koeken 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een rooster.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

130
Chocoladekoeken met macadamia