De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pastinaakstamppot met dadel-appelstroopsaus

Een heerlijke stamppot uit het programma De Frisse Start! Deze pastinaakstamppot met dadel-appelstroopsaus is ideaal om van te genieten tijdens het winterseizoen.

30 MIN
Pastinaakstamppot met dadel-appelstroopsaus

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Schil en snijd de aardappels, pastinaak en de winterwortels in gelijke stukken. Breng in een pan met een laagje water en een beetje zout aan de kook en kook in circa 20 minuten gaar. Smelt 75 gram boter in een koekenpan. Pel en snijd de ui in halve ringen.

Maak de rode peper schoon en snijd in stukjes. Bak de uien en de rode peper circa 5 minuten in de boter. Hak de noten fijn. Snijd de dadels in ringetjes en voeg met de noten toe aan de pan met uien en peper en bak circa 3 minuten mee. Voeg de appelstroop en appelsap toe en kook het appelsap in circa 5 minuten tot de helft in zodat de saus de juiste dikte heeft. Roer de rest van de boter erdoor zodat de saus mooi gaat glanzen.

Giet de aardappels, pastinaken en wortels af en laat uitdampen tot ze droog zijn. Stamp het geheel fijn met een pureestamper en roer de melk erdoor om de puree smeuïg te maken. Je hoeft niet alle melk te gebruiken. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

Serveren

Schep de stamppot op borden, maak een kuiltje in het midden en schep de saus erin.

Elk jaar hebben miljoenen Nederlanders goede voornemens voor het nieuwe jaar. Uit onderzoek blijkt dat velen slechts twee weken volhouden. Omdat deze goede voornemens vaak met eten te maken hebben, begint 24Kitchen in januari met de Frisse Start.

In de nieuwe serie De Frisse Start staan Danny Jansen en Roberta Pagnier samen in de keuken om bewuste varianten van alledaagse recepten te bereiden. Zo maken ze verantwoorde toetjes en snacks, maar ook pasta van groente, lunch voor op kantoor en recepten voor kinderen. In elke aflevering staat een thema centraal, waarmee beide chefs aan de slag gaan. Het is geen wedstrijd, maar natuurlijk is het wel elke keer spannend wie het lekkerste gerecht bereid heeft.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker