Mokkaschuimpjes zijn het perfecte baksel als je zin hebt om iets lekker luchtigs te bakken. Maar let op: ze zijn verslavend lekker!

Rudolph van Veen
Rudolph's Bakery

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Ingredienten

24
Porties

Schuim

  • 150 g eiwit (ongeveer 5 eieren)
  • 450 g suiker
  • 1 el mokka-extract óf oploskoffie

Botercrème

  • 250 g boter op kamertemperatuur
  • 15 ml ahornsiroop
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 25 ml water
  • 80 g suiker
  • 1 el mokka-extract óf oploskoffie

Extra nodig

  • Spuitzak met glad spuitmondje & kartelspuitmondje

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 45 minuten

Schuim

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100
°C boven- en onderwarmte.

Stap 2:

Klop de eiwitten met de helft van de suiker luchtig en stijf en voeg dan geleidelijk de rest van de suiker toe. Voeg het mokka-extract toe en laat de mixer doordraaien totdat het extract gelijkmatig door het eiwitschuim is verdeeld.

Stap 3:

Doe het schuim in een spuitzak met kartelspuitje en spuit ongeveer 48 toefjes op een bakplaat met bakpapier. Laat het schuim circa 2 uur drogen in de oven. Zet daarna de oven uit maar laat het schuim in de gesloten oven staan en volledig afkoelen.

Tip van Rudolph:
‘Het gedroogde schuim is nu makkelijk enkele dagen houdbaar, dus je kunt het schuim al ruim van tevoren maken.’

Botercrème

Stap 1:
Draai de boter luchtig in de mixer en voeg de ahornsiroop toe. Bewaar de luchtige boter in een andere kom.

Stap 2:
Klop het ei met de eidooier schuimig in de mixer met de garde.

Stap 3:
Kook voor de suikersiroop het water met de suiker tot 118
°C (of gewoon 5 minuten rustig laten koken) en giet de hete siroop al kloppend op het eimengsel. Klop het geheel totdat het is afgekoeld tot een temperatuur van circa 35 °C.

Stap 4:
Meng het mokka-extract door het eimengsel en voeg daarna de luchtige boter toe. Laat het geheel niet langer kloppen dan nodig.

Mokkaschuimpjes maken

Stap 1:
Schep de mokkacrème in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit de crème over de helft van de mokkaschuimpjes en druk er een tweede schuimpje tegenaan. Bewaar de gevulde schuimpjes op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

Geef je waardering

13
Gevulde Mokka-schuimpjes
Gevulde Mokka-schuimpjes