De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gevulde mokkaschuimpjes

Mokkaschuimpjes zijn het perfecte baksel als je zin hebt om iets lekker luchtigs te bakken.

45 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
Gevulde Mokka-schuimpjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Mokkaschuimpjes zijn het perfecte baksel als je zin hebt om iets lekker luchtigs te bakken. Maar let op: ze zijn verslavend lekker!

Bereidingswijze

Schuim

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 100
°C boven- en onderwarmte.

Stap 2:

Klop de eiwitten met de helft van de suiker luchtig en stijf en voeg dan geleidelijk de rest van de suiker toe. Voeg het mokka-extract toe en laat de mixer doordraaien totdat het extract gelijkmatig door het eiwitschuim is verdeeld.

Stap 3:

Doe het schuim in een spuitzak met kartelspuitje en spuit ongeveer 48 toefjes op een bakplaat met bakpapier. Laat het schuim circa 2 uur drogen in de oven. Zet daarna de oven uit maar laat het schuim in de gesloten oven staan en volledig afkoelen.

Tip van Rudolph:
‘Het gedroogde schuim is nu makkelijk enkele dagen houdbaar, dus je kunt het schuim al ruim van tevoren maken.’

Botercrème

Stap 1:
Draai de boter luchtig in de mixer en voeg de ahornsiroop toe. Bewaar de luchtige boter in een andere kom.

Stap 2:
Klop het ei met de eidooier schuimig in de mixer met de garde.

Stap 3:
Kook voor de suikersiroop het water met de suiker tot 118
°C (of gewoon 5 minuten rustig laten koken) en giet de hete siroop al kloppend op het eimengsel. Klop het geheel totdat het is afgekoeld tot een temperatuur van circa 35 °C.

Stap 4:
Meng het mokka-extract door het eimengsel en voeg daarna de luchtige boter toe. Laat het geheel niet langer kloppen dan nodig.

Mokkaschuimpjes maken

Stap 1:
Schep de mokkacrème in een spuitzak met glad spuitmondje en spuit de crème over de helft van de mokkaschuimpjes en druk er een tweede schuimpje tegenaan. Bewaar de gevulde schuimpjes op een koele plaats, maar niet in de koelkast.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery.

Rudolph's Bakery

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

2 reacties

Kan het ook met minder dan 450 gram suiker? Ik vind het heel erg zoet, en heel veel suiker dus! En ik ben echt een zoet liefhebber!
Brigitta Schavemaker
03-06-2024
Hi!

In principe zou het ook moeten leuken op 50g per eiwit. Wellicht dat het ook helpt met de zoetheid.

Groeten,
Team-24Kitchen
24 kitchen
18-07-2024

Ook lekker