- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Stamp samen met de melk, roomboter en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.
- Schil de appel en snijd in blokjes.
- Doe de zuurkool zonder aanhangend vocht in een pan en voeg de appelblokjes en het appelsap toe, laat 10 minuten koken. Giet af en zet opzij.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul met een flinke snuf zout, de ketjap en een draai zwarte peper.
- Schep het gehakt in een ovenschaal en leg de zuurkool met stukjes appel erop. Verdeel hierover de aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.
- Bak af in de oven voor 20 minuten of tot de kaas een knapperige goudbruine korst heeft gevormd.
zuurkoolschotel met gehakt
Deze zuurkoolschotel met gehakt is niet alleen héél lekker, maar ook nog eens supermakkelijk te maken! Waar wacht je nog op?
2 reacties
100 gr rookspekjes door het gehakt gedaan.