Zuurkoolschotel? Iedere Nederlander is bekend met zuurkoolstamppot. Maar wist je dat zuurkoolstamppot ook hartstikke geschikt is voor een lekkere ovenschotel? Maak kennis met jouw nieuwe lievelingsgerecht: zuurkoolschotel met gehakt.

Ingredienten

4
Personen

Ingrediënten

  • 1,5 kilo kruimige aardappel
  • 100 ml melk
  • 25 gr roomboter
  • 1 el Dijon mosterd
  • 400 gr rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el ketjap
  • 500 gr zuurkool
  • 500 ml appelsap
  • 1 appel (Elstar)
  • 200 gr geraspte belegen kaas
  • peper & zout

Extra nodig

  • pureestamper
  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Stap 2:

Schil de aardappels en kook ze gaar in water met wat zout. Stamp samen met de melk, roomboter en mosterd tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 3:

Schil de appel en snijd in blokjes.

Stap 4:

Doe de zuurkool zonder aanhangend vocht in een pan en voeg de appelblokjes en het appelsap toe, laat 10 minuten koken. Giet af en zet opzij.

Stap 5:

Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Doe een scheutje olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak rul met een flinke snuf zout, de ketjap en een draai zwarte peper.

Stap 6:

Schep het gehakt in een ovenschaal en leg de zuurkool met stukjes appel erop. Verdeel hierover de aardappelpuree en strooi de geraspte kaas erover.

Stap 7:

Bak af in de oven voor 20 minuten of tot de kaas een knapperige goudbruine korst heeft gevormd.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

393
Zuurkoolschotel
Zuurkoolschotel