De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

drømmekage

Drømmekage, oftewel droomtaart als je het vertaald doet zijn naam zeker eer aan. Deze Deense kokos taart is ultiem smeuïg en erg lekker. Daar word je pas blij van.

35 min voorbereidingstijd
80 min kooktijd
Drømmekage_

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Drømmekage, oftewel droomtaart doet zijn naam zeker eer aan. Deze Deense kokostaart is erg lekker en bomvol smaak. Daar word je pas blij van.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm royaal in met boter. Bestuif de vorm met bloem en tik de overtollige bloem eruit.  

Kokostopping 

Stap 1: 
Verdeel de kokosrasp over een bakplaat met bakpapier en rooster in de oven in circa 8-10 minuten goudbruin. Dit kan ook in een droge koekenpan. Laat de geraspte kokos iets afkoelen. Meng de basterdsuiker en de cacaopoeder door de geraspte kokos. 

Stap 2: 
Verwarm in een pan de boter op middelhoog vuur en blijf regelmatig roeren. Schenk de boter, zodra deze een nootachtige, gouden kleur heeft, bij het kokosmengsel en roer goed door.  

Cake 

Stap 1: 
Klop in de kom van de mixer de boter en de suiker in circa 3-5 minuten luchtig. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit en voeg toe aan de luchtige boter. Voeg de eieren één voor één toe. Meng de bloem en bakpoeder. Voeg om en om een beetje bloem en dan een beetje melk toe. Begin en eindig met bloemmengsel.  

Stap 2: 
Meng ⅓ van het beslag met de helft van de kokostopping en roer door. Schep dit in de bakvorm. Giet het overige beslag erop. Bedek dit met de andere helft van de kokostopping. Meng het beslag en de topping voorzichtig met een vork of spatel door elkaar voor een gemarmerd effect. 

Stap 3: 
Bak de cake in de oven in circa 50-60 minuten gaar. Laat de cake circa 15-20 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder de cakevorm en laat volledig afkoelen. Bestuif de cake met poedersuiker. 

 

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

vrij droog
Lilly Stasse
16-03-2024

Ook lekker