De Paçanga börek bestaat uit een krokant jasje bladerdeeg en is gevuld met gepekeld rundvlees, kaas en een paprika-tomatenspread. Moeilijk om te maken? Zeker niet! Karsu deelt haar speciale recept. 

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

  • 1 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 10 vellen yufka-deeg
  • 125 g geraspte kaas
  • 10 plakken pastrami
  • 10 g platte peterselie
  • arachideolie (om in te frituren)

Extra nodig

  • koekenpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Stap 1: 
Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.  

Stap 2: 
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika’s voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak ook voor circa 5 minuten. Doe dit mengsel in een kom en zet apart. 

Stap 3:  
Leg een vel yufka-deeg op je werkblad met de brede kant naar je toe. Bestrooi met geraspte kaas en beleg met plak pastrami en een eetlepel van het paprika-tomaatmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk het puntje met beetje water en rol strak op. Herhaal deze stappen voor de andere vellen. 

Stap 4: 
Verhit een laag arachideolie in een koekenpan. Frituur de gevulde böreks voor enkele minuten aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer op een schaal. Garneer met peterselie.\

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

borek pastrami
24K_KTK_S2_12_Pacanga Borek_P.jpg