De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

börek met pastrami

Börek klinkt misschien lastig, maar dat is het zeker niet! Moeilijk om te maken? Karsu deelt haar recept. 

30 min voorbereidingstijd
borek pastrami

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"De Paçanga börek bestaat uit een krokant jasje bladerdeeg en is gevuld met gepekeld rundvlees, kaas en een paprika-tomatenspread. Heel erg lekker!"

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijst en snijd in blokjes. Snijd de tomaten in blokjes.  

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika’s voor circa 5 minuten. Voeg vervolgens de tomaten toe en bak ook voor circa 5 minuten. Doe dit mengsel in een kom en zet apart. 

  3. Leg een vel yufka-deeg op je werkblad met de brede kant naar je toe. Bestrooi met geraspte kaas en beleg met plak pastrami en een eetlepel van het paprika-tomaatmengsel. Vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk het puntje met beetje water en rol strak op. Herhaal deze stappen voor de andere vellen. 

  4. Verhit een laag arachideolie in een koekenpan. Frituur de gevulde böreks voor enkele minuten aan beide kanten totdat ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer op een schaal. Garneer met peterselie.

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker