Mercimek corbasi
Stap 1:
Was de linzen. Pel en snipper de ui. Schil de aardappels en wortels en snijd in stukjes. Verhit de zonnebloemolie in een pan en fruit de ui. Voeg de wortel en aardappel toe en roerbak in circa 3 minuten. Voeg de linzen toe en bak een paar minuten mee.
Stap 2:
Schenk het water erbij, voeg ½ eetlepel zout toe en breng het geheel aan de kook. Kookin ongeveer 20 minuten de aardappel, wortel en linzen gaar. Pureer de soep met eenstaafmixer.
Stap 3:
Smelt de helft van de boter in een steelpan en voeg een eetlepel bloem toe. Bak dit in circa een halve minuut tot het iets bruiner wordt. Voeg 4 eetlepels koud water toe en roer tot een dikkere substantie. Voeg dit toe aan de soep en roer goed door (of gebruik de staafmixer).
Stap 4:
Smelt in dezelfde pan de resterende boter en voeg de pul biber en komijn toe. Zodra de boter begint te borrelen, schep dan de helft van deze kruidige boter bij de soep. Roer door samen met het sap van een ½ citroen.
Courgettekoekjes
Stap 1:
Maal de courgette, paprika, ui en peterselie grof in een keukenmachine. Schep in een kom en voeg de eieren toe. Voeg dan de bloem, pul biber en een snuf zout door het mengsel en meng goed door.
Stap 2:
Verhit een grote koekenpan met zonnebloemolie (laag je van circa 1 cm). Maak met behulp van een eetlepel koekjes en bak deze goudbruin en gaar. Herhaal tot het beslag op is. Laat de courgettekoekjes uitlekken op een vel keukenpapier.
Opmaak
Verdeel de mercimek corbasi over de kommen en garneer met het resterende kruidigebotermengsel. Serveer met de courgettekoekjes en partjes citroen.
Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken >
0 reacties