Hidde de Brabander (1980) wilde jarenlang kunstenaar worden, maar besloot op zijn veertiende toch de banketbakkerij in te gaan. Geinspireerd door de bakker aan de overkant van zijn straat schreef hij zich in voor de banketbakkersopleiding, zonder eigenlijk te weten waar hij aan begon. 

Wat hij wel wist is dat patissiers en kunstenaars aardig wat overeenkomsten kennen: als banketbakker ben je namelijk de hele dag bezig met smaken, geuren, kleuren en texturen, om die zo goed en mooi mogelijk te vormen tot gebakjes, bonbons en taarten. En zo gebeurde het dat de kinderwens van Hidde zoete werkelijkheid werd. 

Na jaren in verschillende patissiers en chocolatiers uit het hoogste segment én als chef-patissier bij menig sterrenrestaurant te hebben gewerkt, besloot De Brabander het heft in eigen handen te nemen en zijn eigen bedrijf te starten. In Dreams of Magnolia (wat hij ook wel een grown up candyshop noemt) kan hij al zijn opgedane kennis en ervaring bundelen en sinds kort is hij tevens één van de chefs van 24Kitchen. 

Uiteindelijk werd Hidde bekend bij het grote publiek door zijn perfecte nougat, verkrijgbaar in de meest uiteenlopende smaken en combinaties. Bijzondere smaakcombinaties is gelijk één van zijn sterkste punten en naast nougat maakt Hidde ook macarons, taarten, 'snoep' en nog zó veel meer. 

In maart 2016 heeft Hidde een kookboek uitgebracht, genaamd 'Patisserie'. Hidde was zelf jarenlang op zoek naar een boek waarin alle kennis omtrent het banketbakkersvak was gebundeld. Tot zijn grote verbazing kon hij geen boek vinden dat aan zijn eisen voldeed en daarbij compleet genoeg was, dus besloot hij het heft in eigen handen te nemen.

Elk hoofdstuk (uiteenlopend van deegsoorten tot botercrèmes en van chocolade tot gelatine) begint met een introductie van het product of de bereiding, waarna Hidde verder gaat met de mogelijke bereidingen en afsluit met inspiratierecepten. Hierdoor krijg je een goed beeld van het onderwerp, van begin tot eind, waardoor Patisserie een prachtig document is voor de beginneling en professional.

Op 24Kitchen was Hidde de Brabander eerder al te zien in Hollandse Bakkers en sinds kort heeft hij ook zijn eigen programma: De Brabander Bakt. Hierin behandelt hij elke aflevering een basistechniek, waarna hij hierop verder borduurt en er een prachtig gerecht van maakt. 

Je kijkt elke werkdag om 18.30 naar De Brabander Bakt. 


Bekijk hier alle recepten van Hidde.