De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

cookie dough ijs met honey comb

Ijs is altijd een goed idee, al helemaal als het gaat om cookie dough ijs!

 

35 min voorbereidingstijd
COOKIE DOUGH IJs

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Heb je zin om jezelf (of anderen) te verwennen met dit heerlijke ijsje? Dat kan! Met dit recept maak je snel en makkelijk een lekker dessert klaar. 

Bereidingswijze

Cookie dough

  1. Maak het koekjesdeeg door de suikers te mengen met de zachte boter. Dit hoeft niet heel lang gemengd te worden. Voeg hier de eieren en de vanille aan toe.

  2. In een andere kom mix je baking soda met bloem en zout samen en roer dit even door. De bloem gaat nu door de boter. Zorg vooral dat je het niet te lang mengt. Maak van je deeg hele kleine bolletjes en zet dit even apart.

Honeycomb

  1. Begin met de suiker en de honing in een steelpannetje te doen. Liefst eentje met een dikke bodem. Roer het door elkaar en stop met roeren zodra het mengsel begint te koken. Wacht tot de karamel goudbruin wordt. Voeg nu de baking soda toe en roer even snel door met een garde. En dat is wanneer de magie ontstaat! Het gaat nu heel hard bubbelen en komt omhoog. Let wel op want de suiker is heel erg heet. Zorg dus dat je het niet met je handen aanraakt.

  2. Voeg nu de baking soda toe en roer even snel door met een garde. Het gaat nu heel hard bubbelen en komt omhoog. Zorg dat je de suiker niet met je handen aanraakt, het is heel erg heet.

  3. Het honeycomb mengsel giet je als het nog vloeibaar is uit over een bakplaat met bakpapier en dan laat je het staan tot het is afgekoeld en hard geworden Je kunt het nu in stukken hakken en breken.

Cookie dough ijs

  1. Laat het ijs eerst op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker gemengd kan worden. Niet helemaal laten smelten natuurlijk.

  2. Voeg aan het ijs de cookie dough balletjes en de chocolate chips toe en roer het erdoorheen. Giet het over in een bak die in de vriezer kan en zet het weg om weer te bevriezen. Serveer de bolletjes ijs met stukjes van de honeycomb.

Miljuschka gaat opnieuw op reis en deze keer laat ze de wondere wereld zien van het bakken. En extra leuk: ze laat zien dat ook jij thuis heel simpel een heerlijk baksel uit de oven kan toveren.

 

Bak met Miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker