De zomer is weer in aantocht. Een extra goede reden om deze lekkere cookie dough ijs te maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

Cookie dough

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout

Honey comb

  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 50 g honing
  • 10 g baking soda

Cookie dough ijs

  • 1 liter vanille-roomijs
  • 50 g chocolatechips

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Cookie dough 
Meng de zachte boter en twee soorten suikers door elkaar. Meng daardoor de eieren en de vanille. Meng in een andere kom de bloem, baking soda en zout. Meng dan bloem-mengsel door het boter-mengsel door elkaar maar niet te lang. Maak er kleine balletjes van en zet apart. 

Honey comb 
Doe de suiker en de honing in een (steel)pan met dikke bodem, verhit en roer door elkaar. Stop met roeren zodra het begint te koken. Blijf erbij en wacht tot de karamel goudbruin word. Voeg de baking soda toe en roer snel door met een garde. Stort het mengsel uit op een met bakpapier beklede plaat en laat rusten. Hak of breek in stukken wanneer het is afgekoeld. 

Cookie dough ijs 
Mix het vanille-ijs tot het soepel is. Voeg de cookie dough en chocolatechips toe en meng erdoorheen. Giet in een vriezerbestendige bak en zet weg in de vriezer. Serveer het ijs met de honey comb. 

Geef je waardering

40
COOKIE DOUGH IJs
COOKIE DOUGH