De zomer is weer in aantocht. Een extra goede reden om deze lekkere cookie dough ijs te maken. 

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

8
Personen

Cookie dough

  • 230 g zachte boter
  • 220 g lichte basterdsuiker
  • 100 g suiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepasta
  • 300 g bloem
  • 1/2 tl baking soda
  • 1/2 tl zout

Honeycomb

  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 50 g honing
  • 10 g baking soda

Cookie dough ijs

  • 1 liter vanille-roomijs
  • 50 g chocolatechips

Bereidingswijze

Totale tijd: 35 minuten

Cookie dough
1) 
Maak het koekjesdeeg door de suikers te mengen met de zachte boter. Dit hoeft niet heel lang gemengd te worden. Voeg hier de eieren en de vanille aan toe.

2) In een andere kom mix je baking soda met bloem en zout samen en roer dit even door. De bloem gaat nu door de boter. Zorg vooral dat je het niet te lang mengt. Maak van je deeg hele kleine bolletjes en zet dit even apart.

Honeycomb
1) Het maken van honeycomb vind ik altijd een geweldig magisch proces! Je begint met de suiker en de honing in een steelpannetje te doen. Liefst eentje met een dikke bodem. Roer het door elkaar en stop met roeren zodra het mengsel begint te koken. Nu is het wachten (en erbij blijven!) tot de karamel goudbruin wordt. Voeg nu de baking soda toe en roer even snel door met een garde. En dat is wanneer de magie ontstaat! Het gaat nu heel hard bubbelen en komt omhoog. Let wel op want de suiker is heel erg heet. Zorg dus dat je het niet met je handen aanraakt.

2) Het honeycomb mengsel giet je als het nog vloeibaar is uit over een bakplaat met bakpapier en dan laat je het staan tot het is afgekoeld en hard geworden Je kunt het nu in stukken hakken en breken.

Cookie dough ijs
1) Laat het ijs eerst op kamertemperatuur komen zodat het makkelijker gemengd kan worden. Niet helemaal laten smelten natuurlijk.

2) Voeg aan het ijs de cookie dough balletjes en de chocolate chips toe en roer het erdoorheen. Giet het over in een bak die in de vriezer kan en zet het weg om weer te bevriezen. Serveer de bolletjes ijs met stukjes van de honeycomb.

Geef je waardering

44
COOKIE DOUGH IJs
COOKIE DOUGH