De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

garnalencocktail-recept

De Hollandse garnalencocktail is hét voorgerecht met kerst. Makkelijker krijg je 'm niet. Maak dit gerecht binnen 15 minuten met de tips van 24Kitchen's eigen Perry.

15 MIN
Garnalencocktail in een glaasje

Een recept van

Job en Perry

Miniatuurvoorbeeld

Garnalencocktail, weinig voorgerechten die authentieker zijn dan dit mengsel van Hollandse garnalen en zelfgemaakte whiskysaus. Supersimpel maar o zo lekker!

Bereidingswijze

  1. Meng de mayonaise, ketchup, whisky, worcestershire en cayennepeper tot de whiskysaus. 
  2. Voeg 5 el whiskysaus aan de Hollandse garnalen toe (of meer naar smaak). Meng deze samen tot de garnalencocktail. 
  3. Pel de little gem blaadjes los, snijd de bleekselderij in ragfijne blokjes en maak ze aan met wat olie en citroensap. Leg dit mengsel op de bodem van een cocktailglas (Martini-glas).
  4. Leg hierop de garnalencocktail. Voeg peper naar smaak toe en leg in elk glas 3 zilveruitjes.

Wat zit er in een garnalencocktail?

De klassieke garnalencocktail bestaat uit Hollandse garnalen, slablaadjes en (zelfgemaakte) whiskysaus. De cocktail wordt vaak in een feestelijk glaasje geserveerd en staat binnen een oogwenk op tafel. 

Welke garnalen voor een garnalencocktail?

Hollandse garnalen zijn het meest geliefd voor de klassieke garnalencocktail. Maar probeer je garnalencocktail recept ook gerust eens met tijgergarnalen. Zalig! Ook Noorse garnalen zijn een prima optie. ''Bij voorkeur geen garnalen uit de diepvries,'' waarschuwt Perry. ''Die smaken nooit zo lekker als verse garnalen en met kerst wil je toch écht wel uitpakken.''

Hoeveel garnalen per persoon voor een garnalencocktai?

Voor een klassieke garnalencocktail ga je uit van ongeveer 50 tot 100 gram garnalen per persoon. 

Welke wijn past bij een garnalencocktail?

Een garnalencocktail kun je het beste combineren met een frisse, fruitige witte wijn. Deze wijn past goed bij de rijke smaak van de whiskysaus en de zacht-pittige smaak van de garnalen. Kies bijvoorbeeld voor een Caleo Pinot Grigio of een Inycon Growers Pinot Grigio. Wil je de garnalencocktail met kerst op en top feestelijk serveren, schenk er dan champagne bij.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker