De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

hollandse garnalencocktail met garnalentoast

Zelf een heerlijke garnalencocktail met bijpassende garnalentoast maken? Chef Perry deelt zijn recept voor het lekkerste garnalencocktail en -toast in het programma Guilty Pleasures.

120 min voorbereidingstijd
45 min kooktijd
Hollandse garnalencocktail met garnalentoast

Een recept van

Perry de Man

Perry De Man

"Ik maak deze heerlijke garnalencocktail met bijpassende garnalentoast speciaal voor mijn gast, voormalig voetbalster Anouk Hoogendijk. Deze klassieke cocktail maak ik natuurlijk met garnalen en whiskeysaus. Ik serveer de garnalencocktail in een chique glas en garneer met zeekraalpoeder. Deze cocktail in combinatie met de garnalentoast is een feestje op tafel."

Meer Guilty Pleasures uitproberen? Bekijk hier alle recepten

Bereidingswijze

Hollandse garnalencocktail

  1. Pel de Hollandse garnalen.

  2. Meng de vodka, ketchup, tabasco, worcestersaus, citroen en mayonaise door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de Hollandse garnalen in cocktailglazen. Verdeel daar de cocktailsaus over en garneer met zeekraalpoeder.

Garnalentoast: witbrood

  1. Kneed alle ingrediënten voor het deeg met een mixer met deeghaken of met de hand. Maak een bol en dek af met een vochtige theedoek. Laat dit 1 uur rijzen op kamertemperatuur. 

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. 

  3. Vet de bakvorm in met boter en doe het deeg in het broodbakblik en schuif de deksel erop. Laat nogmaals 15 minuten rijzen. 

  4. Bak het brood in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin. Laat afkoelen op een rooster.

Garnalentoast

  1. Doe de garnalen, sjalotjes, eiwit, maismeel, sojasaus, knoflook, sesamolie en koriander in een keukenmachine en maal fijn.  

  2. Snijd het witbrood in plakken van 1 centimeter dik. Besmeer met de garnalenspread en dip in het sesamzaad. 

  3. Verhit een laag olie in een diepe pan en bak de garnalentoast in circa 2-4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar. Garneer met zeekraalpoeder en partjes citroen. 

Welke saus voor garnalencockail?

“Ik eet mijn garnalencocktail het liefst met zelfgemaakte cocktailsaus. Dit maak ik met met ketchup, tabasco, worcestersaus, citroen en mayonaise en een beetje vodka voor een goede kick. Als ik echt wil uitpakken dan maak ik ook de mayonaise ook zelf.” 

sauzen

Hoe pel je Hollandse garnalen?

“Garnalen pellen doe ik in drie simpele stappen. Stap 1 is het kopje indrukken en van het lijfje trekken. Voor stap 2 pel ik de schaal van het lijfje. Bij stap 3 druk het staartje in en trek het eraf. Deze stappen werken trouwens perfect voor ieder soort garnaal.”   

garnalen

In dit programma biechten bekende Nederlanders waaronder Dan Karaty, Sergio Vyent en Shirma Rouse hun geheime eetgewoontes op aan 24Kitchen-chef Perry de Man en bereiden ze samen een culinaire versie van hun favoriete gerecht. 

 

guilty pleasures

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker