Witlof-mandarijn salade met biefstuk en groene pepersaus

12
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing.

Witlof-mandarijn salade

  • Breng een pan met water en zout aan de kook.
  • Schil en snijd de wortel in dunne reepjes. Kook de wortel in circa 2 minuten gaar en spoel direct koud.
  • Verwijder de bittere kern van de witlof en snijd de witlof in stukjes.
  • Pel de mandarijnen, maak de partjes los en snijd de partjes door de helft.
  • Snijd de ham in zo fijn mogelijke reepjes.
  • Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd de peer in blokjes.
  • Snijd de bieslook fijn. • Schep de hüttenkäse in een kom en spatel de wortel, witlof, mandarijnen, ham en peer door.
  • Breng op smaak met de bieslook, zout en peper.

Biefstuk met pepersaus

  • Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
  • Verhit olie in een pan. Bak de biefstukken aan beide kanten circa 3 minuten naar de gewenste gaarheid. Voeg een klein klontje boter toe voor de smaak.
  • Haal de biefstukken uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • Pel en snipper de ui. Voeg toe aan de pan en bak in circa 2 minuten bruin.
  • Roer de bloem erdoor en laat circa 2 minuten garen.
  • Schenk de room erbij. Breng aan de kook en roer de peperkorrels erdoor. Laat de saus circa 2 minuten zachtjes koken.
  • Breng de saus op smaak met zout.
  • • Serveer de biefstuk met farfalle en salade.

Ingredienten

4
Personen

Witlof-mandarijnsalade

  • 1 winterwortel
  • 4 stronkjes witlof
  • 2 mandarijnen
  • 100 g serranoham
  • 1 rijpe peer
  • 0.25 bosje bieslook
  • 400 g Hüttenkäse

Farfalle, biefstuk en groene pepersaus

  • 300 g farfalle
  • 4 kogelbiefstukken a 100 g per stuk
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 1 klontje boter
  • 1 ui
  • 1 el bloem
  • 125 ml kookroom
  • 1 el groene peperkorrels

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
12