Deeg
Stap 1:
Kneed de bloem, boter, water en het zout in de mixer met deeghaak tot een deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat het ongeveer 30 minuten rusten in de koelkast.
Vulling
Stap 1:
Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Snijd de aubergine in blokjes. Smelt de boter in een pan en bak de ui en de knoflook ongeveer 4 minuten.
Stap 2:
Rasp de gember. Voeg het gehakt, gember, kardemompoeder, chilipoeder, garam masala, aromat, kaneelpoeder en de saffraan toe aan de pan. Bak het geheel ongeveer 3 minuten.
Stap 3:
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de azijn toe en laat deze even verdampen. Voeg de jus en de blokjes aubergine toe en roer goed door. Laat de vulling op laag vuur ongeveer 15 minuten garen. Breng eventueel op smaak met zout en laat de vulling afkoelen.
Opbouw
Stap 1:
Verwarm de olie in de (frituur)pan tot 180 °C.
Stap 2:
Verdeel het deeg in vijf bollen en rol elke bol uit tot een plak van ongeveer 35 x 20 cm. Leg het deeg ongeveer 30 seconden per kant op een bakplaatje (120 °C) om te drogen.
Stap 3:
Laat het deeg daarna afkoelen en snijd in repen van ca. 6 cm breed en 30 cm lang. Leg een beetje vulling op een reep deeg en vouw het op in driehoek model. Bak de Mumbai butterflies kort in de olie totdat ze goudbruin zijn.
Tip van Rudolph:
Serveer met volle yoghurt bij en eventueel gefrituurde rode paprikareepjes en krulpeterselie
0 reacties