Dit lekkere recept is een keer wat anders dan de plank met kaas en worstjes die we natuurlijk gewend zijn. De combinatie van krokante Hollandse garnalen, groentechips en verse aioli is niet alleen superlekker maar ook ideaal om gezellig te delen met elkaar!

Ingredienten

1
Personen

Groentechips

  • 1 cassave
  • 1 zoete aardappel
  • 2 rode bieten
  • 1 winterpeen
  • 4 bladeren cavolo nero

Garnalen

  • 150 g ongepelde Hollandse garnalen
  • zoutvlokken

Aioli

  • 2 knoflooktenen
  • 1/2 sneetje witbrood
  • 1 eierdooier
  • 125 ml lichte olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

Extra nodig

  • kaasschaaf of mandoline
  • vijzel
  • frituurpan

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur

Groentechips maken 
Verwarm de oven tot 40 °C. Boen de de cassave, zoete aardappel, biet en winterpeen schoon. Schaaf ze daarna in dunne plakjes met de mandoline of schaaf. Laat 30 min. op een rooster drogen in de oven. 

Aioli maken 
Pel de knoflook. Vijzel de knoflook en het brood met een snuf zout tot een pasta. Klop de pasta met de eidooier. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe. Breng de aioli op smaak met citroensap, peper en zout. 

Frituren  
Verhit de olie tot 170°C. Frituur de groenten en cavolo nero in gedeeltes in ca 2 min. krokant. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur daarna de garnalen in 1 min. krokant. Laat goed uitlekken op keukenpapier. Serveer de garnalen en groentechips met zoutvlokken en de aioli. 

Dit recept is afkomstig uit het boek Veggies & Fish van Bart van Olphen 
ISBN: 9789464040050 
Prijs: €32 
Verschijningsdatum: November 2020 
Fontaine Uitgevers 

 

 

Geef je waardering

22
garnalen 1
garnalen 2