De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

gebakken zalm en gepofte aardappels uit de airfryer

Dit kleurrijke gerecht maak je makkelijk en snel in de airfryer. Danny deelt zijn verrassende recept.

35 min kooktijd
zalmregenboog

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Dit kleurrijke gerecht maak je makkelijk en snel in de airfryer. Danny deelt zijn verrassende recept.

Bereidingswijze

Gepofte aardappels 

Stap 1: 
Verwarm de airfryer voor op 200ºC. Houd er rekening mee dat de genoemde bereidingstijden per airfryer kunnen verschillen. 

Stap 2: 
Verdeel de aardappels over vier vellen aluminiumfolie. Verdeel dan de boter en tijm. Breng op smaak met peper en zout en vouw pakketjes van het folie. Pof de aardappels voor circa 20 minuten.  

Regenboog-groenten 

Stap 1: 
Zet de airfryer op 180ºC. Haal de kontjes van de asperges en snijd in circa 3 stukjes. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en hak de knoflook. Snijd de paprika’s in fijne reepjes. Halveer de champignons. Snijd de artisjokharten in partjes. 

Stap 2: 
Meng de gesneden groente met de olijven en een beetje van de olie. Meng goed door. Verdeel de groenten naast de aardappels in de airfryer. 

Zalm 
Leg de moten zalm op het verhoogde rooster boven de aardappels en groenten. Breng de zalm op smaak met zout en peper en bak samen met de aardappels en groenten voor circa 13 minuten. 

Crème fraiche  
Hak de peterselie. Pel en hak de knoflook. Meng de crème fraîche met de peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de zalm, regenboog-groenten en gepofte aardappels. 

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN EVERY DAY FRY-DAY

Een nieuw programma! In Every day fry-day laat chefkok Danny Jansen elke werkdag zien hoe makkelijk en snel je heerlijke gerechten uit de bekende airfryer kunt maken. 

Danny Everyday fry-day

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker