De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

Gevulde courgette op Turkse wijze

Deze lekkernij bevat alles voor een gezond en vooral lekker avondmaal. De gevulde courgettes zijn extra lekker met zelfgemaakte yoghurtsaus en Turks brood.

45 MIN
gevulde courgette

Deze lekkernij bevat alles voor een gezond en vooral lekker avondmaal. De gevulde courgettes zijn extra lekker met zelfgemaakte yoghurtsaus en Turks brood.

Karsu

Bereidingswijze

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: 
Snijd het bovenkantje van de courgette en hol de binnenkant voorzichtig uit met een appelboor. Zorg dat de rand ongeveer 0,5 cm dik blijft en zorg dat de bodem heel blijft.     

Stap 3: 
Pel de ui en de knoflook en maal samen met de peterselie in een keukenmachine fijn. Kneed dit kruidenmengsel vervolgens samen met het komijnpoeder, het zout, de pul biber en de helft van het kerriepoeder door het gehakt. Vul de courgettes met het gekruid gehakt.  
 
Stap 4: 
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgettes rondom goudbruin. Doe de courgettes vervolgens in een ovenschaal.  
 
Stap 6: 
Voeg de tomatenpuree en de resterende kerriepoeder toe aan dezelfde pan waar net de courgettes in zijn gebakken. Voeg 200 ml water toe en meng goed door. Schenk vervolgens over de gevulde courgettes.  
 
Stap 7: 
Snijd de rode pepers in ringen en verdeel samen met de cherrytomaten over de ovenschaal. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.   
 
Yoghurtsaus 
Pel en rasp de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met een snuf zout.  

Opmaak 
Serveer met de gevulde courgettes met de yoghurtsaus.  

Tip van Karsu:  
Voor een volledige maaltijd serveer metrijst of Turks brood.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker