Deze lekkernij bevat alles voor een gezond en vooral lekker avondmaal. De gevulde courgettes zijn extra lekker met zelfgemaakte yoghurtsaus en Turks brood.

Karsu Dönmez

Ingredienten

4
Personen

Gevulde courgette

  • 4 middelgrote courgettes
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 takjes peterselie
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1 tl Pul biber (chilivlokken)
  • 1 tl zout
  • 1 tl kerriepoeder
  • 250 g rundergehakt
  • 5 el Arachide-olie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 rode pepers
  • 250 g cherrytomaten

Yoghurtsaus

  • 200 g yoghurt
  • 1 teen knoflook

Extra nodig

  • Appelboor

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Stap 1: 
Verwarm de oven voor op 200 °C.

Stap 2: 
Snijd het bovenkantje van de courgette en hol de binnenkant voorzichtig uit met een appelboor. Zorg dat de rand ongeveer 0,5 cm dik blijft en zorg dat de bodem heel blijft.     

Stap 3: 
Pel de ui en de knoflook en maal samen met de peterselie in een keukenmachine fijn. Kneed dit kruidenmengsel vervolgens samen met het komijnpoeder, het zout, de pul biber en de helft van het kerriepoeder door het gehakt. Vul de courgettes met het gekruid gehakt.  
 
Stap 4: 
Verhit de olie in een koekenpan en bak de courgettes rondom goudbruin. Doe de courgettes vervolgens in een ovenschaal.  
 
Stap 6: 
Voeg de tomatenpuree en de resterende kerriepoeder toe aan dezelfde pan waar net de courgettes in zijn gebakken. Voeg 200 ml water toe en meng goed door. Schenk vervolgens over de gevulde courgettes.  
 
Stap 7: 
Snijd de rode pepers in ringen en verdeel samen met de cherrytomaten over de ovenschaal. Bak in 25 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.   
 
Yoghurtsaus 
Pel en rasp de knoflook. Meng met de yoghurt en breng op smaak met een snuf zout.  

Opmaak 
Serveer met de gevulde courgettes met de yoghurtsaus.  

Tip van Karsu:  
Voor een volledige maaltijd serveer metrijst of Turks brood.

Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

Geef je waardering

98
gevulde courgette
gevulde courgette